Ételek cimkéi

alma (4) apró (1) bab (1) barack (1) bejgli (1) brokkoli (1) burgonya (17) citrom (6) cukor (2) cseresznye (1) csiga (1) csirke (2) csirkehús (3) csokoládé (6) csokoládé kinder (1) daganat (1) darálthús (4) derelye (1) desszert (1) diabetikus (1) diétás (1) dió (11) dísz (1) ecet (1) édesség (34) egészség (1) előétel (1) fagylalt (2) fahéj (2) fánk (2) felfújt (1) felvágott (1) fokhagyma (1) fortélyok (1) főétel (26) főzelék (4) főzés (1) füge (1) galamb (1) galuska (2) gesztenye (1) gomba (2) gombóc (7) gríz (1) gulyás (1) gyógyítás (1) gyömölcs (1) hal (1) hamburger zsömle (2) Házi praktikák ötletek (2) hús (7) húsgombóc (1) húsvét (4) joghurt (1) juhtúró (3) kakaó (4) kalóriaszegény (1) kapor (2) káposzta (3) karalábé (1) karamell (1) karfiol (2) kecske (2) kecskepörkölt (1) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (3) keltészta (1) kelttészta (18) kenyér (5) kenyérrevalók (2) kifli (2) kókusz (5) kolbász (3) kombucha (1) Konyhai praktikák ötletek (2) kovászos (1) köret (7) köröm (1) Köszönet nyílvánítás (1) krém (2) krémek (1) krémes (1) krémleves (1) lángos (7) lekvár (10) lekváros (1) lencse (1) leves (22) levesbetét (5) liba (1) linzer (1) lúgosító ételek (1) magok (1) máj (2) májas (1) majonéz (4) mák (6) makaróni (1) mandula (1) marhahús (7) mártás (6) mazsola (1) meggy (8) méz (1) muffin (1) narancs (2) omlós (1) öntet (1) pacal (1) padlizsán (1) palacsinta (4) paprika (3) paradicsom (7) péksütemény (1) pizza (2) pogácsa (4) pörkölt (5) puding (3) pulykahús (2) püré (2) rácsos pite (1) ragu (1) rák (1) rakott palacsinta (1) réteslap (1) ribizli (2) rizs (2) rum (2) sajt (17) saláta (5) sárgabarack (1) sárgarépa (2) savanyúság (1) savbázis egyensúly (1) sertés (8) sodó (1) sonka (2) spenót (1) sütemény (47) süteménydíszítő ötletek (1) szalonna (2) szezámmag (2) szilva (2) szósz (4) tarhonya (1) tárkony (2) tartár (2) tea (1) tej (5) tejföl (11) tejpor (1) tejszín (4) tepertő (1) tészta (21) tibeti kefir gomba (1) tojás (2) torta (1) tök (2) töltött (1) töpörtyű (1) túró (4) tyúk (2) uborka (1) újév (1) ünnep (2) vaj (1) vaníliakrém (4) videó (1) virsli (1) vöröshagyma (1) zöldbab (3) zöldség (3) zőldség (2) zsír (1) zsömle (2)

2010. február 14., vasárnap

Kapros túrós lepény

Hozzávalók:
25 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 dkg porcukor
1 tojás
5 dkg vaj, vagy usír
2 dl tej


Töltelék:
40 dkg házi túró
3 evőkanál cukor
2 tojás
1 kanál dara ( gríz )
1 csokor apróra vágott zöld kapor



Elkészítés:
Az élesztőt kevés édes tejben feloldjuk és a többi alapanyagot összedolgozzuk, és nem túl kemény tésztát kell hogy kapjunk.
Langyos helyen hagyjuk kétszeresére megkelni, és ujjnyi vastagságúra elnyújtjuk., majd a rámával kikent és lisztezett tepsibe terítjük.
Amíg a tészta a tepsiben kel elkészítjük a tölteléket.
A túrót szitán áttörjük, elkeverjük a 2 tojás sárgájával, 1 kanál darával,  tojások felvert habjával, és hozzákeverjük a kaprot.
A tölteléket a tészta tetejére helyezzük és megsütjük, és mielőtt kivesszük a sütőből, megkenjük a következő keverékkel: 1 kanál jó házi tejföl, 1 tojássárgája. Utána még 2-3 percre visszatesszük a sütőbe. Ettől lesz szép barna a teteje.

Tipp:
Kapor nélkül, cukorral készítve édes túrós lepényt kapunk.

Ebből a tésztából készíthetünk mákos, diós tekercset, lekváros kiflit, túrós táskát is.

Jó étvágyat! 

                                         Kép hamarosan mellékelve

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Tedd közzé te is véleményedet!