Hozzávalók:
25 dkg Ráma margarin
40 dkg liszt
12 dkg cukor
1 tojás sárgája
1 fél citrom reszelt héja
1 fél citrom leve2 evőkanál tejföl
1 csomag sütőpor
Töltelék:
30-40 dkg meggy (mirelit is lehet)
fahéj
vaníliás cukor
ízlés szerint cukor
kevés zsemlemorzsa a tészta aljára
Elkészítés:
a ráma konyha meleg ráma margarint a liszttel elmorzsolom, majd hozzáadom a többi alapanyagokat és ruganyos tésztává gyúrom.
A kész tésztát ketté osztom, de úgy hogy az egyik cipót nagyobbra a másikat kisebbre osztom. A nagyobb mennyiségű lesz a tészta alja.
Kinyújtom és a lisztezett tepsibe teszem a tésztalapot. Erre jön a kimagozott ízesített meggy, majd a tészta másik felét is belehelyezem a töltelékre. Egy kicsit megpaskolom elegyengetem a tésztát. Az előmelegített sütőben közepes lángon ( gáz sütőben 4 fokozaton ) megsütöm.
(Aki a cukrozott tetővel szereti, az ne kenje meg a tetejét sütés előtt tojással, hanem miután kihűlt, szórja meg vaníliás porcukorral.)
Jó étvágyat!


