Ételek cimkéi

alma (4) apró (1) bab (1) barack (1) bejgli (1) brokkoli (1) burgonya (17) citrom (6) cukor (2) cseresznye (1) csiga (1) csirke (2) csirkehús (3) csokoládé (6) csokoládé kinder (1) daganat (1) darálthús (4) derelye (1) desszert (1) diabetikus (1) diétás (1) dió (11) dísz (1) ecet (1) édesség (34) egészség (1) előétel (1) fagylalt (2) fahéj (2) fánk (2) felfújt (1) felvágott (1) fokhagyma (1) fortélyok (1) főétel (26) főzelék (4) főzés (1) füge (1) galamb (1) galuska (2) gesztenye (1) gomba (2) gombóc (7) gríz (1) gulyás (1) gyógyítás (1) gyömölcs (1) hal (1) hamburger zsömle (2) Házi praktikák ötletek (2) hús (7) húsgombóc (1) húsvét (4) joghurt (1) juhtúró (3) kakaó (4) kalóriaszegény (1) kapor (2) káposzta (3) karalábé (1) karamell (1) karfiol (2) kecske (2) kecskepörkölt (1) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (3) keltészta (1) kelttészta (18) kenyér (5) kenyérrevalók (2) kifli (2) kókusz (5) kolbász (3) kombucha (1) Konyhai praktikák ötletek (2) kovászos (1) köret (7) köröm (1) Köszönet nyílvánítás (1) krém (2) krémek (1) krémes (1) krémleves (1) lángos (7) lekvár (10) lekváros (1) lencse (1) leves (22) levesbetét (5) liba (1) linzer (1) lúgosító ételek (1) magok (1) máj (2) májas (1) majonéz (4) mák (6) makaróni (1) mandula (1) marhahús (7) mártás (6) mazsola (1) meggy (8) méz (1) muffin (1) narancs (2) omlós (1) öntet (1) pacal (1) padlizsán (1) palacsinta (4) paprika (3) paradicsom (7) péksütemény (1) pizza (2) pogácsa (4) pörkölt (5) puding (3) pulykahús (2) püré (2) rácsos pite (1) ragu (1) rák (1) rakott palacsinta (1) réteslap (1) ribizli (2) rizs (2) rum (2) sajt (17) saláta (5) sárgabarack (1) sárgarépa (2) savanyúság (1) savbázis egyensúly (1) sertés (8) sodó (1) sonka (2) spenót (1) sütemény (47) süteménydíszítő ötletek (1) szalonna (2) szezámmag (2) szilva (2) szósz (4) tarhonya (1) tárkony (2) tartár (2) tea (1) tej (5) tejföl (11) tejpor (1) tejszín (4) tepertő (1) tészta (21) tibeti kefir gomba (1) tojás (2) torta (1) tök (2) töltött (1) töpörtyű (1) túró (4) tyúk (2) uborka (1) újév (1) ünnep (2) vaj (1) vaníliakrém (4) videó (1) virsli (1) vöröshagyma (1) zöldbab (3) zöldség (3) zőldség (2) zsír (1) zsömle (2)

2010. szeptember 19., vasárnap

Lúgosító étel-ital receptek

Információim remélem sok ember hasznára válhat!
Honlapomon főként az egészséges táplálkozásról szól, mely lúgosító étrendeket is magába foglal.


Kapros töltött cukkini

Hozzávalók:
1-2 db cukkini
30-40 dkg darálthús
1 db áztatott zsömle

bors
borsikafű
1 tojás
1 pohár tejföl
kapor
szerecsendió
reszelt sajt - trappista

Elkészítés:
A cukkinit meghámozom, hosszába ketté felezem, majd ezeket még ketté vágom, és sós vízben egy kicsit megfőzöm, de vigyázva ne hogy szétmáljon. Ez kb 10-13 perc forrástól számítva.
Ha kész kiveszem és egy tűzálló edénybe, vagy tepsibe helyezem egymás mellé, majd a darált húsos töltelékkel megtöltöm.
Töltelék elkészítése:
A vöröshagymát apróra összevágom, majd egy kevés olajon megdinsztelem. A darált húst közben összekeverem a tojással, az áztatott kicsavart zsömlével, sóval, borssal borsikafűvel, és a dinsztelt hagymával. Jól összekeverem és az egészet megdinsztelem egy kevés olajon. Ha kész félreteszem.
Tetejére:
A tejfölbe szórok egy kicsi szerecsendiót, icipici sót, kaprot bőségesen, majd összekeverés után a darált hús tetejére egyenletesen elkenem, és reszelt sajtot szórok rá.
Sütőbe teszem, majd ha szép aranybarnára sült kiveszem és tálalom.