Ételek cimkéi

alma (4) apró (1) bab (1) barack (1) bejgli (1) brokkoli (1) burgonya (17) citrom (6) cukor (2) cseresznye (1) csiga (1) csirke (2) csirkehús (3) csokoládé (6) csokoládé kinder (1) daganat (1) darálthús (4) derelye (1) desszert (1) diabetikus (1) diétás (1) dió (11) dísz (1) ecet (1) édesség (34) egészség (1) előétel (1) fagylalt (2) fahéj (2) fánk (2) felfújt (1) felvágott (1) fokhagyma (1) fortélyok (1) főétel (26) főzelék (4) főzés (1) füge (1) galamb (1) galuska (2) gesztenye (1) gomba (2) gombóc (7) gríz (1) gulyás (1) gyógyítás (1) gyömölcs (1) hal (1) hamburger zsömle (2) Házi praktikák ötletek (2) hús (7) húsgombóc (1) húsvét (4) joghurt (1) juhtúró (3) kakaó (4) kalóriaszegény (1) kapor (2) káposzta (3) karalábé (1) karamell (1) karfiol (2) kecske (2) kecskepörkölt (1) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (3) keltészta (1) kelttészta (18) kenyér (5) kenyérrevalók (2) kifli (2) kókusz (5) kolbász (3) kombucha (1) Konyhai praktikák ötletek (2) kovászos (1) köret (7) köröm (1) Köszönet nyílvánítás (1) krém (2) krémek (1) krémes (1) krémleves (1) lángos (7) lekvár (10) lekváros (1) lencse (1) leves (22) levesbetét (5) liba (1) linzer (1) lúgosító ételek (1) magok (1) máj (2) májas (1) majonéz (4) mák (6) makaróni (1) mandula (1) marhahús (7) mártás (6) mazsola (1) meggy (8) méz (1) muffin (1) narancs (2) omlós (1) öntet (1) pacal (1) padlizsán (1) palacsinta (4) paprika (3) paradicsom (7) péksütemény (1) pizza (2) pogácsa (4) pörkölt (5) puding (3) pulykahús (2) püré (2) rácsos pite (1) ragu (1) rák (1) rakott palacsinta (1) réteslap (1) ribizli (2) rizs (2) rum (2) sajt (17) saláta (5) sárgabarack (1) sárgarépa (2) savanyúság (1) savbázis egyensúly (1) sertés (8) sodó (1) sonka (2) spenót (1) sütemény (47) süteménydíszítő ötletek (1) szalonna (2) szezámmag (2) szilva (2) szósz (4) tarhonya (1) tárkony (2) tartár (2) tea (1) tej (5) tejföl (11) tejpor (1) tejszín (4) tepertő (1) tészta (21) tibeti kefir gomba (1) tojás (2) torta (1) tök (2) töltött (1) töpörtyű (1) túró (4) tyúk (2) uborka (1) újév (1) ünnep (2) vaj (1) vaníliakrém (4) videó (1) virsli (1) vöröshagyma (1) zöldbab (3) zöldség (3) zőldség (2) zsír (1) zsömle (2)

2010. március 29., hétfő

kolbászfeltétes sajtos palacsinta

Reggelinek és vacsorának kiváló étel. Ezt imádják a gyerekek.

Hozzávalók: (4 adag )
4 tojás
16 dkg liszt
1 púpos kávéskanál sütőpor
2 dl tej
csipetnyi só
karikára vágott kolbász
egy kevés reszelt trappista sajt


Ha édes feltéttel szeretnénk készíteni, akkor tegyünk a tésztájához 1-2 evőkanál cukrot is.


Elkészítése sós ízesítéssel:
A 3 tojást szétválasztjuk és kemény habbá verjük a fehérjét. A sárgáját a tejjel és a sütőporos liszttel elkeverjük, majd szépen óvatosan belekeverjük a már felvert tojások fehér habját.
Sütni úgy süssük mint egyébként is a hagyományos palacsintát, és amikor az alja már megsült a palacsintának, akkor a tetejére pár karika kolbászt szeletelek megfordítom és így sütöm készre.
Azonnal tálalom és a tetejére a kolbászos felére egy kis reszelt sajtot szórok.

Jó étvágyat

Burgonyalángos

Az én drága férjem is szeret a konyhában tevékenykedni, és ezt most ő készítette.

Hozzávalók:
50 dkg burgonya
10 dkg liszt
1 tojás

olaj a kisütéshez

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és enyhén sós vízben megfőzzük, áttörjük és hagyjuk kihűlni. Kihűlés után egy tojást teszünk hozzá sózzuk és a 10 dkg liszttel jól összegyúrjuk.
Gombócokat formálunk kézzel ellapítjuk és forró olajban kisütjük.

Jó étvágyat!

Fokhagymás sült csirkecomb

Hozzávalók:
6 db csirke felső és alsó comb
1,5 dl víz

8 gerezd fokhagyma


Elkészítés:
a csirkecombokat megmosom, és levágom a felső combról az alsó combját.
Megsózom, majd az olvasztott zsírhoz körülbelül 1,5 dl vizet teszek és a húsokat belehelyezem, fedő alatt 30 percig párolom. Annyi zsírt teszek a sütőedénybe, hogy az a húsokat majd hogy nem ellepje. 30 perc után már fedő nélkül sütöm tovább, néha megforgatva hogy minkét fele megsüljön.
Félig megsült állapotban a préselt fokhagymát a húsokra helyezem.
Mikor már a csirkehús megsült addigra a víz is elpárolog a zsírból., és kiszedhető a készre sült csirkecombok.
Burgonyapürével paradicsomszósszal tálalható.

Jó étvágyat!

A zsír melyben sütöttem a húst felszoktam használni zsíros kenyérre ami nagyon finom ilyenkor egy kis zöldhagymával.