Ételek cimkéi

alma (4) apró (1) bab (1) barack (1) bejgli (1) brokkoli (1) burgonya (17) citrom (6) cukor (2) cseresznye (1) csiga (1) csirke (2) csirkehús (3) csokoládé (6) csokoládé kinder (1) daganat (1) darálthús (4) derelye (1) desszert (1) diabetikus (1) diétás (1) dió (11) dísz (1) ecet (1) édesség (34) egészség (1) előétel (1) fagylalt (2) fahéj (2) fánk (2) felfújt (1) felvágott (1) fokhagyma (1) fortélyok (1) főétel (26) főzelék (4) főzés (1) füge (1) galamb (1) galuska (2) gesztenye (1) gomba (2) gombóc (7) gríz (1) gulyás (1) gyógyítás (1) gyömölcs (1) hal (1) hamburger zsömle (2) Házi praktikák ötletek (2) hús (7) húsgombóc (1) húsvét (4) joghurt (1) juhtúró (3) kakaó (4) kalóriaszegény (1) kapor (2) káposzta (3) karalábé (1) karamell (1) karfiol (2) kecske (2) kecskepörkölt (1) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (3) keltészta (1) kelttészta (18) kenyér (5) kenyérrevalók (2) kifli (2) kókusz (5) kolbász (3) kombucha (1) Konyhai praktikák ötletek (2) kovászos (1) köret (7) köröm (1) Köszönet nyílvánítás (1) krém (2) krémek (1) krémes (1) krémleves (1) lángos (7) lekvár (10) lekváros (1) lencse (1) leves (22) levesbetét (5) liba (1) linzer (1) lúgosító ételek (1) magok (1) máj (2) májas (1) majonéz (4) mák (6) makaróni (1) mandula (1) marhahús (7) mártás (6) mazsola (1) meggy (8) méz (1) muffin (1) narancs (2) omlós (1) öntet (1) pacal (1) padlizsán (1) palacsinta (4) paprika (3) paradicsom (7) péksütemény (1) pizza (2) pogácsa (4) pörkölt (5) puding (3) pulykahús (2) püré (2) rácsos pite (1) ragu (1) rák (1) rakott palacsinta (1) réteslap (1) ribizli (2) rizs (2) rum (2) sajt (17) saláta (5) sárgabarack (1) sárgarépa (2) savanyúság (1) savbázis egyensúly (1) sertés (8) sodó (1) sonka (2) spenót (1) sütemény (47) süteménydíszítő ötletek (1) szalonna (2) szezámmag (2) szilva (2) szósz (4) tarhonya (1) tárkony (2) tartár (2) tea (1) tej (5) tejföl (11) tejpor (1) tejszín (4) tepertő (1) tészta (21) tibeti kefir gomba (1) tojás (2) torta (1) tök (2) töltött (1) töpörtyű (1) túró (4) tyúk (2) uborka (1) újév (1) ünnep (2) vaj (1) vaníliakrém (4) videó (1) virsli (1) vöröshagyma (1) zöldbab (3) zöldség (3) zőldség (2) zsír (1) zsömle (2)

2011. május 21., szombat

Marhapörkölt bográcsban

Hozzávalók:
60-dkg Marha labszar. 5-dkg zsir, 25-dkg voroshagyma, bors, so, 2 dkg
édesnemes paprika, 1 db közepes paradicsom, 2 db zöldpaprika,
öröltkömeny, 2 gerezd foghagyma, csípős paprika.

Elkészítés:
A marhalábszárat felkockazod. A voroshagymat aprora vagod, a paprikat
kicsumázod, es a paradicsommal felkarikázod, A bográcsban felhevíted a
zsírt, Beleteszed a húst, es elősütöd. Rateszád a vöröshagymat és
aranysárgára pirítod, megszórod pirospaprikával. , belekevered a
zöldpaprikat, paradicsomot, örölt komenyt, es zuzott fokhagymat. Majd
lefedjük. Ha a levet elfotte, akkor folengedjuk keves vizzel. / ha
ugylatod keves a leve, hogy a pirospaprika meg ne keseredjen ontsel ala
azert kicsi vizet, nehogy baj legyen/ Miután felöntötted vizzel,
készrepárolod. Nem kell sok leve legyen. Csípős paprika is mehet bele,
ha szeretitek csípősen. Sós vízben főtt burgonyaval talalod. A
burgonyát külön főzzed.

Marhagulyás

Hozzávalók:
60 dkg marha lábszár, 40 dkg
burgonya, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 kisebb zeller, 1 közepes nagyságú
hagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 csomó petrezselyem, 1-2 szál
zellerlevél, 1 doboz pritamin, 1 evőkanál étolaj, 1 tojás, 10 dkg
liszt, só, őrölt pirospaprika, bors, kömény, kakukkfű, 1 marhahúsleves
kocka, 1 dl száraz vörösbor.

 
Elkészítés:
A húst kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, és az olajon az apróra vágott
hagymával, paprikával és paradicsommal, 1 evőkanál pirospaprikával, kis
vízzel puhára pároljuk. Utána 2 liter vízzel felengedjük. Beletesszük a
felszeletelt zöldségeket, a leveskockát, a pritamint, a bort,
hozzáadunk 1 kávéskanál sót és 1-1 késhegynyit a fűszerekből. Addig
főzzük, amíg a hús megpuhul. Utána belerakjuk a meghámozott, kockára
vágott krumplit. A lisztből kis sóval, vízzel, egy tojással kemény
tésztát készítünk, és csipetkét szaggatunk belőle, és a krumplival
egyidejűleg azt is a levesbe főzzük. (A csipetke félkörömnyi, laposra
formázott) Tíz perc múltán szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet
is. Ha nem elég piros a színe, pirospaprikát, ha szükséges, sót is
teszünk bele. Egyet forraljuk. Tálalás: mély tányérban, friss,
fehérkenyérrel és száraz vörösborral kínáljuk.