Hozzávalók:
20 dkg rétesliszt
25 dkg BL-80-as kenyérliszt
1 egész tojás
1 dl joghurt
1,5 kávéskanál só
1,5 kávéskanál cukor
2,5 dkg élesztő
5 dkg margarin
1 késhegynyi aszkorbinsav
Elkészítés:
A kenyérsütőgép dagasztás programján dagasztom a tésztát. Ezt kétszer ismétlem meg. Az első dagasztás után hagyom 20-25 percig keni a tésztát.
Dagasztás után a tésztát rúd alakúvá alakítom és 10 felé vágom. Lisztezett deszkán zsemle alakúvá formázom, tepsire teszem és vizezett tojás sárgájával megkenem le és szezámaggal megszórom.
Előmelegített sütőben közepes lángon aranysárgára sütöm.
Ételek cimkéi
alma
(4)
apró
(1)
bab
(1)
barack
(1)
bejgli
(1)
brokkoli
(1)
burgonya
(17)
citrom
(6)
cukor
(2)
cseresznye
(1)
csiga
(1)
csirke
(2)
csirkehús
(3)
csokoládé
(6)
csokoládé kinder
(1)
daganat
(1)
darálthús
(4)
derelye
(1)
desszert
(1)
diabetikus
(1)
diétás
(1)
dió
(11)
dísz
(1)
ecet
(1)
édesség
(34)
egészség
(1)
előétel
(1)
fagylalt
(2)
fahéj
(2)
fánk
(2)
felfújt
(1)
felvágott
(1)
fokhagyma
(1)
fortélyok
(1)
főétel
(26)
főzelék
(4)
főzés
(1)
füge
(1)
galamb
(1)
galuska
(2)
gesztenye
(1)
gomba
(2)
gombóc
(7)
gríz
(1)
gulyás
(1)
gyógyítás
(1)
gyömölcs
(1)
hal
(1)
hamburger zsömle
(2)
Házi praktikák ötletek
(2)
hús
(7)
húsgombóc
(1)
húsvét
(4)
joghurt
(1)
juhtúró
(3)
kakaó
(4)
kalóriaszegény
(1)
kapor
(2)
káposzta
(3)
karalábé
(1)
karamell
(1)
karfiol
(2)
kecske
(2)
kecskepörkölt
(1)
kecskesajt
(1)
kefir
(1)
keksz
(3)
keltészta
(1)
kelttészta
(18)
kenyér
(5)
kenyérrevalók
(2)
kifli
(2)
kókusz
(5)
kolbász
(3)
kombucha
(1)
Konyhai praktikák ötletek
(2)
kovászos
(1)
köret
(7)
köröm
(1)
Köszönet nyílvánítás
(1)
krém
(2)
krémek
(1)
krémes
(1)
krémleves
(1)
lángos
(7)
lekvár
(10)
lekváros
(1)
lencse
(1)
leves
(22)
levesbetét
(5)
liba
(1)
linzer
(1)
lúgosító ételek
(1)
magok
(1)
máj
(2)
májas
(1)
majonéz
(4)
mák
(6)
makaróni
(1)
mandula
(1)
marhahús
(7)
mártás
(6)
mazsola
(1)
meggy
(8)
méz
(1)
muffin
(1)
narancs
(2)
omlós
(1)
öntet
(1)
pacal
(1)
padlizsán
(1)
palacsinta
(4)
paprika
(3)
paradicsom
(7)
péksütemény
(1)
pizza
(2)
pogácsa
(4)
pörkölt
(5)
puding
(3)
pulykahús
(2)
püré
(2)
rácsos pite
(1)
ragu
(1)
rák
(1)
rakott palacsinta
(1)
réteslap
(1)
ribizli
(2)
rizs
(2)
rum
(2)
sajt
(17)
saláta
(5)
sárgabarack
(1)
sárgarépa
(2)
savanyúság
(1)
savbázis egyensúly
(1)
sertés
(8)
sodó
(1)
sonka
(2)
spenót
(1)
sütemény
(47)
süteménydíszítő ötletek
(1)
szalonna
(2)
szezámmag
(2)
szilva
(2)
szósz
(4)
tarhonya
(1)
tárkony
(2)
tartár
(2)
tea
(1)
tej
(5)
tejföl
(11)
tejpor
(1)
tejszín
(4)
tepertő
(1)
tészta
(21)
tibeti kefir gomba
(1)
tojás
(2)
torta
(1)
tök
(2)
töltött
(1)
töpörtyű
(1)
túró
(4)
tyúk
(2)
uborka
(1)
újév
(1)
ünnep
(2)
vaj
(1)
vaníliakrém
(4)
videó
(1)
virsli
(1)
vöröshagyma
(1)
zöldbab
(3)
zöldség
(3)
zőldség
(2)
zsír
(1)
zsömle
(2)
2010. szeptember 24., péntek
Hamburger zsemle
Címkék:
hamburger zsömle,
kenyér,
szezámmag,
zsömle
Virslis bucik
Hozzávalók:
50 dkg liszt. ( finom, rétes felesben ) Én használtam rozs lisztet is egy keveset.
1 tojás
1 dl kefir, vagy joghurt. ( Én tibeti gombából készült kefirt használtam fel. )Nálam gombát lehet rendelni is.
1-2 dl tej
5 dkg vaj
só
1,5 k.kanál cukor
késhegynyi aszkorbinsav
5 dkg élesztő
Elkészítés:
A hozzávalókkal a tésztát összeállítom, elnyújtom és négyzetekre vágom, majd a meleg fél virsliket beletekerem. Megkenem tojással, és beírdalom. Hagyom kelni kb 30-40 percet, és előmelegített sütőben szép aranybarnára sütöm.
Gyerekeknek uzsonnára kiváló!
50 dkg liszt. ( finom, rétes felesben ) Én használtam rozs lisztet is egy keveset.
1 tojás
1 dl kefir, vagy joghurt. ( Én tibeti gombából készült kefirt használtam fel. )Nálam gombát lehet rendelni is.
1-2 dl tej
5 dkg vaj
só
1,5 k.kanál cukor
késhegynyi aszkorbinsav
5 dkg élesztő
Elkészítés:
A hozzávalókkal a tésztát összeállítom, elnyújtom és négyzetekre vágom, majd a meleg fél virsliket beletekerem. Megkenem tojással, és beírdalom. Hagyom kelni kb 30-40 percet, és előmelegített sütőben szép aranybarnára sütöm.
Gyerekeknek uzsonnára kiváló!
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)