Ételek cimkéi

alma (4) apró (1) bab (1) barack (1) bejgli (1) brokkoli (1) burgonya (17) citrom (6) cukor (2) cseresznye (1) csiga (1) csirke (2) csirkehús (3) csokoládé (6) csokoládé kinder (1) daganat (1) darálthús (4) derelye (1) desszert (1) diabetikus (1) diétás (1) dió (11) dísz (1) ecet (1) édesség (34) egészség (1) előétel (1) fagylalt (2) fahéj (2) fánk (2) felfújt (1) felvágott (1) fokhagyma (1) fortélyok (1) főétel (26) főzelék (4) főzés (1) füge (1) galamb (1) galuska (2) gesztenye (1) gomba (2) gombóc (7) gríz (1) gulyás (1) gyógyítás (1) gyömölcs (1) hal (1) hamburger zsömle (2) Házi praktikák ötletek (2) hús (7) húsgombóc (1) húsvét (4) joghurt (1) juhtúró (3) kakaó (4) kalóriaszegény (1) kapor (2) káposzta (3) karalábé (1) karamell (1) karfiol (2) kecske (2) kecskepörkölt (1) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (3) keltészta (1) kelttészta (18) kenyér (5) kenyérrevalók (2) kifli (2) kókusz (5) kolbász (3) kombucha (1) Konyhai praktikák ötletek (2) kovászos (1) köret (7) köröm (1) Köszönet nyílvánítás (1) krém (2) krémek (1) krémes (1) krémleves (1) lángos (7) lekvár (10) lekváros (1) lencse (1) leves (22) levesbetét (5) liba (1) linzer (1) lúgosító ételek (1) magok (1) máj (2) májas (1) majonéz (4) mák (6) makaróni (1) mandula (1) marhahús (7) mártás (6) mazsola (1) meggy (8) méz (1) muffin (1) narancs (2) omlós (1) öntet (1) pacal (1) padlizsán (1) palacsinta (4) paprika (3) paradicsom (7) péksütemény (1) pizza (2) pogácsa (4) pörkölt (5) puding (3) pulykahús (2) püré (2) rácsos pite (1) ragu (1) rák (1) rakott palacsinta (1) réteslap (1) ribizli (2) rizs (2) rum (2) sajt (17) saláta (5) sárgabarack (1) sárgarépa (2) savanyúság (1) savbázis egyensúly (1) sertés (8) sodó (1) sonka (2) spenót (1) sütemény (47) süteménydíszítő ötletek (1) szalonna (2) szezámmag (2) szilva (2) szósz (4) tarhonya (1) tárkony (2) tartár (2) tea (1) tej (5) tejföl (11) tejpor (1) tejszín (4) tepertő (1) tészta (21) tibeti kefir gomba (1) tojás (2) torta (1) tök (2) töltött (1) töpörtyű (1) túró (4) tyúk (2) uborka (1) újév (1) ünnep (2) vaj (1) vaníliakrém (4) videó (1) virsli (1) vöröshagyma (1) zöldbab (3) zöldség (3) zőldség (2) zsír (1) zsömle (2)

2010. szeptember 26., vasárnap

Diós rakott palacsinta

Hozzávalók:
10-12 db kisütött palacsinta ( tésztájába reszelt citromhéjjal )
15-20 dkg darált dió
1 dl sárgabarack lekvár
1 evőkanál méz
2 dl tejföl
1 dl tej

Elkészítés:
A darált dióra ráöntöm a tejet, majd lassú tűzön folyamatosan kevergetve pár percig főzöm, majd hozzáadom a lekvárt, a mézet. Ezt már együtt csak egy percig főzöm. Ha már langyosra hűlt hozzáadom a
tejföl felét ( 1dl ). Egy kerek tűzálló tálat kikenek margarinnal és belefektetem a palacsintát, majd ráteszek a masszából amit szépen egyenletesen elkenek. Ezt így addig folytatom amíg van a masszából. A tetejére palacsinta kerüljön, melyet cukrozott tejföllel kenek meg.

Én egy sor máktölteléket is tettem bele.




 

Kecskepörkölt

Hozzávalók:
1-1,5 kg kecske hús
2-3 fej vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna ( enélkül is megfőzhető ha nincs otthon )
1-2 paprika
1 paradicsom
1 dl vörösbor
1 gerezd fokhagyma

egy kicsi bors
fűszerpaprika
1 cseresznye paprika ( aki szereti az erőset )

Elkészítés: Szokták 1-2 napig pácolni, de én ezt kihagytam hiszen nagyon fiatal volt a gida.
A húst lemostam vízzel, majd szépen apró darabokra vágtam mint más egyéb pörkölthöz valókat.
A pörkölt még finomabb ha a belsőségeket is hozzáadjuk, ( szív, máj, tüdő )
A szalonnát zsírjára sütöm, a szalonnát a zsírból kiszedem és a hagymát szép üvegesre sütöm, félre húzom a tűzről rászórom a pirospaprikát, majd beleteszem a húst, zúzott fokhagymát beleteszem, összekeverem és lassú tűzön egy kicsit pirítom. Ha a hús nem enged elég levet akkor azt kevés vízzel vörösborral felengedem és sózom. Beleteszem a paradicsomot, cseresznyepaprikát, zöldpaprikát és készre főzöm.

Kecske leves

Hozzávalók:
gida csontjai esetleg plusz a fej
Zöldségek: sárgarépa, zeller, hagyma, petrezselyemgyökér, plusz zöldje, fokhagyma, zöldborsó minden ami szimpatikus és van otthon.

Elkészítés:
A gida csontjait hideg vízbe felteszem főni. Kb 1-1,5 órai lassú főzésnél lehabozás után a következőkkel ízesítem: borókabogyó, só, babérlevél, kakukkfű majoranna.
Megfelelő időzítésnél beleteszem a zöldségeket és készre főzöm.