Hozzávalók: (24 db-hoz)
1 kg liszt
2dl tej
6dl kefír
5 dkg élesztő
2 tojás
1 evőkanál só
1 lapos evőkanál kristálycukor
Ízesítése: fokhagymás olaj, tejföl, sajt
1 kg liszt
2dl tej
6dl kefír
5 dkg élesztő
2 tojás
1 evőkanál só
1 lapos evőkanál kristálycukor
Ízesítése: fokhagymás olaj, tejföl, sajt
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl langyos tejben, amelybe előzőleg beletettük a cukrot. A megkelt élesztőt hozzákeverjük a liszthez és vele egy időben a kefírt, a tojásokat és a sót is.
Jól kidolgozzuk, hogy egy lágyabb tésztát nyerjünk, majd betesszük a hűtőszekrénybe egy északára pihenni. Célszerű a tál tetejét letakarni folpackkal vagy, ha kelesztőtálba tettük, a tetejével.
Elkészítjük a fokhagymás olajat. 2dl étolajba vagy olíva olajba belereszelünk 4-5 gerezd fokhagymát és hagyjuk állni, hogy az olajat jól átjárja a hagyma aromája. Másnap kivesszük a tésztát a hűtőből, az étolajat jó forróra hevítjük. A tésztából olajos kanállal kis gömböket veszünk ki, kézzel széthúzogatjuk jó vékonyra és a forró olajba tesszük. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük, a meleg lángost ízesítjük.
Elkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 24 x 5-6 perc
Kelesztési idő: 120 perc
A lángos csak frissen jó és mivel a tésztája 1 hétig is eláll a hűtőszekrényben, mindig annyit süssünk ki, amennyit egyszerre megeszünk!
Szia!
VálaszTörlésKi fogom próbálni, de nem nagyon hiszem, hogy lángosos ezt a receptet használja, mert azok kefirt, tojást tuti nem használnak az is pénz, max horror áron adják ezt a fajta lángost.
Ettől maximálisan finom lehet.
Javítok, egy kicsit talán a tojás az valóban tesznek bele, de kefír nekem mér kétes.
VálaszTörlésSzia Ancsuka!
VálaszTörlésHát én is azt hiszem, hogy amikor eladásra kínálják akkor nem igen tehet bele kefirt, de nekem így állította össze a receptet. Ő egy lángos készítő egy piacon, és biztosan tudja az igazi piai lángos receptjét. Azért ha kipróbáltad írj :)
Üdvözlettel; kkelly
cukor nem is kell bele ez tiszta hülye aki ide irta amugy ép ma csináltam lángost !!!!!!!!!!!
VálaszTörlés:D:S:) XD
VálaszTörlésbalcsi parton liszt élesztő kefír só tej. mást nem tesznek bele. és igen, kefirt is :)
VálaszTörlésÉn ma próbálom ki szerintem supi tényleg igazi piaci lángos lett belőle !!Fiaim imádják !!!
VálaszTörlésA cukor csak az élesztő futtatásához kell, mivel langyos cukros tejben kell élesztőt futtatni.
VálaszTörlésAzért örülnék, ha valaki leírná, hogy milyen lett! Sokkal többet segítene, mint az ilyen kritizálgatások...
VálaszTörlésvalaki irja márle az igazi receptet köszi
VálaszTörlésA tojást kihagytam belőle és így is isteni lett. Köszönöm ezt a remek receptet, nagyon finom reggeli lett belőle!
VálaszTörlésEz nem piaci lángos. " Kefíres tartós lángos" , mert két hétig is eláll a hütőbe.
VálaszTörlésÉvek óta ezt a receptet használom. A családom imádja. Köszönöm !
VálaszTörlés