Ételek cimkéi

alma (4) apró (1) bab (1) barack (1) bejgli (1) brokkoli (1) burgonya (17) citrom (6) cukor (2) cseresznye (1) csiga (1) csirke (2) csirkehús (3) csokoládé (6) csokoládé kinder (1) daganat (1) darálthús (4) derelye (1) desszert (1) diabetikus (1) diétás (1) dió (11) dísz (1) ecet (1) édesség (34) egészség (1) előétel (1) fagylalt (2) fahéj (2) fánk (2) felfújt (1) felvágott (1) fokhagyma (1) fortélyok (1) főétel (26) főzelék (4) főzés (1) füge (1) galamb (1) galuska (2) gesztenye (1) gomba (2) gombóc (7) gríz (1) gulyás (1) gyógyítás (1) gyömölcs (1) hal (1) hamburger zsömle (2) Házi praktikák ötletek (2) hús (7) húsgombóc (1) húsvét (4) joghurt (1) juhtúró (3) kakaó (4) kalóriaszegény (1) kapor (2) káposzta (3) karalábé (1) karamell (1) karfiol (2) kecske (2) kecskepörkölt (1) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (3) keltészta (1) kelttészta (18) kenyér (5) kenyérrevalók (2) kifli (2) kókusz (5) kolbász (3) kombucha (1) Konyhai praktikák ötletek (2) kovászos (1) köret (7) köröm (1) Köszönet nyílvánítás (1) krém (2) krémek (1) krémes (1) krémleves (1) lángos (7) lekvár (10) lekváros (1) lencse (1) leves (22) levesbetét (5) liba (1) linzer (1) lúgosító ételek (1) magok (1) máj (2) májas (1) majonéz (4) mák (6) makaróni (1) mandula (1) marhahús (7) mártás (6) mazsola (1) meggy (8) méz (1) muffin (1) narancs (2) omlós (1) öntet (1) pacal (1) padlizsán (1) palacsinta (4) paprika (3) paradicsom (7) péksütemény (1) pizza (2) pogácsa (4) pörkölt (5) puding (3) pulykahús (2) püré (2) rácsos pite (1) ragu (1) rák (1) rakott palacsinta (1) réteslap (1) ribizli (2) rizs (2) rum (2) sajt (17) saláta (5) sárgabarack (1) sárgarépa (2) savanyúság (1) savbázis egyensúly (1) sertés (8) sodó (1) sonka (2) spenót (1) sütemény (47) süteménydíszítő ötletek (1) szalonna (2) szezámmag (2) szilva (2) szósz (4) tarhonya (1) tárkony (2) tartár (2) tea (1) tej (5) tejföl (11) tejpor (1) tejszín (4) tepertő (1) tészta (21) tibeti kefir gomba (1) tojás (2) torta (1) tök (2) töltött (1) töpörtyű (1) túró (4) tyúk (2) uborka (1) újév (1) ünnep (2) vaj (1) vaníliakrém (4) videó (1) virsli (1) vöröshagyma (1) zöldbab (3) zöldség (3) zőldség (2) zsír (1) zsömle (2)

2010. február 20., szombat

Libatepertő házilag

Időnként megkívánom a libatepertőt, de mivel 0,5 kg 1200 Ft-ba kerül, így én inkább megveszem a libahájat,
( testháj, bőrös háj ) és itthon szépen megtisztítom, szemöldök csipesszel kiszedem a rajta maradt kotut, és felkockázom. A felkockázásnál  ügyelni kell rá, hogy mire megsül a negyedére fog zsugorodni.
Majd egy nagy sütőedénybe felteszem sülni, de nem nagy lángon sütöm, mert akkor nem sül ki rendesen. Egy jó közepes lángon jó kisütni. Én addig sütöm amíg szép barnára nem sül minden oldala. Szűrőkanállal kiszedem, és megsózom.
Finom ropogós libatepertő lett belőle.
Így még egy csomó finom libazsírom is lett, ami nagyon finom hagymával, és főzésre is felhasználható.

                                            Sülés közben...

Tyúkpörkölt ( házi )

Hozzávalók:


Tyúk bármely része ( comb, hát, szárny, nyak...)
1 nagy fej vöröshagyma
1-2 zöldpaprika
1 paradicsom ha van 
1 kevés Piros Arany
3 kávéskanál fűszerpaprika

pici bors

Elkészítés:
A vöröshagymát megdinsztelem, majd a tyúkhúst is együtt dinsztelem, ráteszem a pirospaprikát, és egy kevés vízzel felteszem főzni. Ha elfőtte a vizet azt mindig pótolom. Fűszerezem, és beleteszem a zöldpaprikát, paradicsomot. Ha megfőtt zsírjára sütöm, majd felöntöm egy kis vízzel és forralásig főzöm.
Tésztával, nokedlivel tálalom.

Jó étvágyat!

                    Dinsztelés után pirospaprikával megszórva

Tyúkleves ( házi )

 Hozzávalók:
1 darab tyúk ( házi )
4 szál répa
4 szál petrezselyemgyökér
1 kisebb zeller
kevés karalábé
kevés karfiol
1 paprika
1 szem burgonya
vöröshagyma
fokhagyma
bors 8-10 szem

levestészta


Elkészítés:
A fiatal tyúkot felbontom és szétszedem részeire, majd felteszem 3-4 liter vízbe főzni. Körülbelül 4-6 óra alatt fől meg. Megtisztítom a zöldségeket és amikor a víz már felforrt belerakom a megtisztított zöldségeket is a levesbe. Fűszerezem, és addig főzöm amíg a hús is meg nem főtt. Amikor megfőtt hagyom egy kicsit állni, hogy letisztuljon a leves, majd leszűröm, és belefőzöm betétként a csigatésztát, vagy cérnametéltet.

Jó étvágyat!