Ételek cimkéi

alma (4) apró (1) bab (1) barack (1) bejgli (1) brokkoli (1) burgonya (17) citrom (6) cukor (2) cseresznye (1) csiga (1) csirke (2) csirkehús (3) csokoládé (6) csokoládé kinder (1) daganat (1) darálthús (4) derelye (1) desszert (1) diabetikus (1) diétás (1) dió (11) dísz (1) ecet (1) édesség (34) egészség (1) előétel (1) fagylalt (2) fahéj (2) fánk (2) felfújt (1) felvágott (1) fokhagyma (1) fortélyok (1) főétel (26) főzelék (4) főzés (1) füge (1) galamb (1) galuska (2) gesztenye (1) gomba (2) gombóc (7) gríz (1) gulyás (1) gyógyítás (1) gyömölcs (1) hal (1) hamburger zsömle (2) Házi praktikák ötletek (2) hús (7) húsgombóc (1) húsvét (4) joghurt (1) juhtúró (3) kakaó (4) kalóriaszegény (1) kapor (2) káposzta (3) karalábé (1) karamell (1) karfiol (2) kecske (2) kecskepörkölt (1) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (3) keltészta (1) kelttészta (18) kenyér (5) kenyérrevalók (2) kifli (2) kókusz (5) kolbász (3) kombucha (1) Konyhai praktikák ötletek (2) kovászos (1) köret (7) köröm (1) Köszönet nyílvánítás (1) krém (2) krémek (1) krémes (1) krémleves (1) lángos (7) lekvár (10) lekváros (1) lencse (1) leves (22) levesbetét (5) liba (1) linzer (1) lúgosító ételek (1) magok (1) máj (2) májas (1) majonéz (4) mák (6) makaróni (1) mandula (1) marhahús (7) mártás (6) mazsola (1) meggy (8) méz (1) muffin (1) narancs (2) omlós (1) öntet (1) pacal (1) padlizsán (1) palacsinta (4) paprika (3) paradicsom (7) péksütemény (1) pizza (2) pogácsa (4) pörkölt (5) puding (3) pulykahús (2) püré (2) rácsos pite (1) ragu (1) rák (1) rakott palacsinta (1) réteslap (1) ribizli (2) rizs (2) rum (2) sajt (17) saláta (5) sárgabarack (1) sárgarépa (2) savanyúság (1) savbázis egyensúly (1) sertés (8) sodó (1) sonka (2) spenót (1) sütemény (47) süteménydíszítő ötletek (1) szalonna (2) szezámmag (2) szilva (2) szósz (4) tarhonya (1) tárkony (2) tartár (2) tea (1) tej (5) tejföl (11) tejpor (1) tejszín (4) tepertő (1) tészta (21) tibeti kefir gomba (1) tojás (2) torta (1) tök (2) töltött (1) töpörtyű (1) túró (4) tyúk (2) uborka (1) újév (1) ünnep (2) vaj (1) vaníliakrém (4) videó (1) virsli (1) vöröshagyma (1) zöldbab (3) zöldség (3) zőldség (2) zsír (1) zsömle (2)

2012. november 25., vasárnap

Lekváros rácsos pite

Ma elmentem édesanyámat felköszönteni, mert ma Katalin van, és egy isteni finom sütivel kínált meg, amit még aznap én is elkészítettem.
Íme a recept:

Lekváros rácsos pite sütés nélkül a tepsiben
Lekváros rácsos pite elkészítve sütés nélkül

  
Lekváros rácsos pite megsülve


Felszeletelve


Hozzávalók:

30 dkg margarin
30 dkg liszt
30 dkg darált dió
30 dkg cukor
1 egész tojás
1 tojás sárgája
25 dkg lekvár (én baracklekvárt használtam)

Elkészítés:

A kissé felolvasztott margarint keverjük össze  az egész tojással keverjük bele a diót, cukrot, és a végén a lisztet.
Osszuk ketté a meggyúrt tésztát.  Én úgy osztottam el hogy a tepsi aljába a nagyobb fele kerüljön a tésztának.
A tepsi méretének megfelelően nyújtsuk ki és margarinnal kikent tesibe tegyük. Lekvárral kenjük be a tésztát.
A tészta másik felét vágjuk 1cm-es csíkokra. A csíkokat rácsszerűen a barack levárral megkent tésztára rakjuk. Ízletesebb lesz a süteményünk ha a rácsok közé még egy meggyszemnyi levárt helyezünk.
A tojás sárgájával megkenjük a rácsokat
Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Ha kihűlt felszeleteljük, és megszórjuk egy kis porcukorral

Jó étvágyat hozzá!