Ételek cimkéi

alma (4) apró (1) bab (1) barack (1) bejgli (1) brokkoli (1) burgonya (17) citrom (6) cukor (2) cseresznye (1) csiga (1) csirke (2) csirkehús (3) csokoládé (6) csokoládé kinder (1) daganat (1) darálthús (4) derelye (1) desszert (1) diabetikus (1) diétás (1) dió (11) dísz (1) ecet (1) édesség (34) egészség (1) előétel (1) fagylalt (2) fahéj (2) fánk (2) felfújt (1) felvágott (1) fokhagyma (1) fortélyok (1) főétel (26) főzelék (4) főzés (1) füge (1) galamb (1) galuska (2) gesztenye (1) gomba (2) gombóc (7) gríz (1) gulyás (1) gyógyítás (1) gyömölcs (1) hal (1) hamburger zsömle (2) Házi praktikák ötletek (2) hús (7) húsgombóc (1) húsvét (4) joghurt (1) juhtúró (3) kakaó (4) kalóriaszegény (1) kapor (2) káposzta (3) karalábé (1) karamell (1) karfiol (2) kecske (2) kecskepörkölt (1) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (3) keltészta (1) kelttészta (18) kenyér (5) kenyérrevalók (2) kifli (2) kókusz (5) kolbász (3) kombucha (1) Konyhai praktikák ötletek (2) kovászos (1) köret (7) köröm (1) Köszönet nyílvánítás (1) krém (2) krémek (1) krémes (1) krémleves (1) lángos (7) lekvár (10) lekváros (1) lencse (1) leves (22) levesbetét (5) liba (1) linzer (1) lúgosító ételek (1) magok (1) máj (2) májas (1) majonéz (4) mák (6) makaróni (1) mandula (1) marhahús (7) mártás (6) mazsola (1) meggy (8) méz (1) muffin (1) narancs (2) omlós (1) öntet (1) pacal (1) padlizsán (1) palacsinta (4) paprika (3) paradicsom (7) péksütemény (1) pizza (2) pogácsa (4) pörkölt (5) puding (3) pulykahús (2) püré (2) rácsos pite (1) ragu (1) rák (1) rakott palacsinta (1) réteslap (1) ribizli (2) rizs (2) rum (2) sajt (17) saláta (5) sárgabarack (1) sárgarépa (2) savanyúság (1) savbázis egyensúly (1) sertés (8) sodó (1) sonka (2) spenót (1) sütemény (47) süteménydíszítő ötletek (1) szalonna (2) szezámmag (2) szilva (2) szósz (4) tarhonya (1) tárkony (2) tartár (2) tea (1) tej (5) tejföl (11) tejpor (1) tejszín (4) tepertő (1) tészta (21) tibeti kefir gomba (1) tojás (2) torta (1) tök (2) töltött (1) töpörtyű (1) túró (4) tyúk (2) uborka (1) újév (1) ünnep (2) vaj (1) vaníliakrém (4) videó (1) virsli (1) vöröshagyma (1) zöldbab (3) zöldség (3) zőldség (2) zsír (1) zsömle (2)

Szarvasmarha részei


Bontás részei:
1.   Fej
2.   Nyak
3.   Rostélyos, magas hátszín
4.   Hátszín
4/a. Vesepecsenye-bélszín
5    Fartő ( csípő és hamis fartő )
6.   Fehér pecsenye
7.   Fekete pecsenye
8.   Felsál
9.   Dió ( gömbölyű felsál )
10. Szegy, hátulja ( vékony szegye )
11. Lapocka
12. Szegy eleje ( vastag szegye )
13. Uszály
14. Felső lábszár
15. Alsó lábszár

Egyes részek előnyös felhasználása:

1.   Nyelv: Főzve, pácolva - füstölve. Száj: Salátának ( ökörszáj saláta )
2.   Leveshúsok. Főzve. Apróhúsok. Gulyás stb.
3.   Egybesütve. félig sült állapotban. Párolva. Szeletelve, frissen sültnek.
4.   Egybesütve. félig sült állapotban. Párolva. Szeletelve, frissen sültnek
4/a.Egybesütve, félig sült állapotban. Párolva. Szeletelve, frissen sültnek.
5.   Leveshúsnak. Főzve. Párolva,
6.   Főzve párolva.
7.   Főzve. Szeletelve. Párolva.
8.   Főzve. Szeletelve. Párolva.
9.   Főzve. Szeletelve. Vagdalva.
10. Leveshús.
11. Leveshús. Párolva. Apróhús.
12. Leveshús. Főzve. Párolva - füstölve
13. Leveshús. ( Ökörszáj leves ) Párolva. Vadasan. Pörköltnek.
14. Apróhús. Gulyás. Pörkölt. Leveshús.
15. Apróhús. Gulyás. Pörkölt. Leveshús.