Ételek cimkéi

alma (4) apró (1) bab (1) barack (1) bejgli (1) brokkoli (1) burgonya (17) citrom (6) cukor (2) cseresznye (1) csiga (1) csirke (2) csirkehús (3) csokoládé (6) csokoládé kinder (1) daganat (1) darálthús (4) derelye (1) desszert (1) diabetikus (1) diétás (1) dió (11) dísz (1) ecet (1) édesség (34) egészség (1) előétel (1) fagylalt (2) fahéj (2) fánk (2) felfújt (1) felvágott (1) fokhagyma (1) fortélyok (1) főétel (26) főzelék (4) főzés (1) füge (1) galamb (1) galuska (2) gesztenye (1) gomba (2) gombóc (7) gríz (1) gulyás (1) gyógyítás (1) gyömölcs (1) hal (1) hamburger zsömle (2) Házi praktikák ötletek (2) hús (7) húsgombóc (1) húsvét (4) joghurt (1) juhtúró (3) kakaó (4) kalóriaszegény (1) kapor (2) káposzta (3) karalábé (1) karamell (1) karfiol (2) kecske (2) kecskepörkölt (1) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (3) keltészta (1) kelttészta (18) kenyér (5) kenyérrevalók (2) kifli (2) kókusz (5) kolbász (3) kombucha (1) Konyhai praktikák ötletek (2) kovászos (1) köret (7) köröm (1) Köszönet nyílvánítás (1) krém (2) krémek (1) krémes (1) krémleves (1) lángos (7) lekvár (10) lekváros (1) lencse (1) leves (22) levesbetét (5) liba (1) linzer (1) lúgosító ételek (1) magok (1) máj (2) májas (1) majonéz (4) mák (6) makaróni (1) mandula (1) marhahús (7) mártás (6) mazsola (1) meggy (8) méz (1) muffin (1) narancs (2) omlós (1) öntet (1) pacal (1) padlizsán (1) palacsinta (4) paprika (3) paradicsom (7) péksütemény (1) pizza (2) pogácsa (4) pörkölt (5) puding (3) pulykahús (2) püré (2) rácsos pite (1) ragu (1) rák (1) rakott palacsinta (1) réteslap (1) ribizli (2) rizs (2) rum (2) sajt (17) saláta (5) sárgabarack (1) sárgarépa (2) savanyúság (1) savbázis egyensúly (1) sertés (8) sodó (1) sonka (2) spenót (1) sütemény (47) süteménydíszítő ötletek (1) szalonna (2) szezámmag (2) szilva (2) szósz (4) tarhonya (1) tárkony (2) tartár (2) tea (1) tej (5) tejföl (11) tejpor (1) tejszín (4) tepertő (1) tészta (21) tibeti kefir gomba (1) tojás (2) torta (1) tök (2) töltött (1) töpörtyű (1) túró (4) tyúk (2) uborka (1) újév (1) ünnep (2) vaj (1) vaníliakrém (4) videó (1) virsli (1) vöröshagyma (1) zöldbab (3) zöldség (3) zőldség (2) zsír (1) zsömle (2)

2010. március 18., csütörtök

Tejszínes sajtos rakott brokkoli

Hozzávalók:


60 dkg darált csirkehús
1 fej brokkoli
1 nagyobb fej vöröshagyma
15 dkg rizs
2 dl tejszín
1 tojás
5 dkg sajt
2 dl tejföl

fehér bors
majoránna
szerecsendió
kakukkfű

Elkészítés:
Az apróra feldarabolt vöröshagymát megdinsztelem egy kevés olajon, majd a darált hússal együtt dinsztelem tovább körülbelül 10-15 percig, a felsorolt fűszerekkel ízesítve, kivéve a szerecsendiót, mert azt a tejfölös mártásba teszem ízesítőként.
A brokkolit megmosom, és cikkekre szétszedem, de nem főzöm elő, hogy a tápértékek bennemaradjanak.
A római tálat kikenem margarinnal és a megdinsztelt darált húsból egy réteget teszek az aljára, erre jön a félig megpárolt enyhén sós rizs, majd a brokkoli. Erre a rétegre 1 dl tejszínt öntök egyenletesen melyet 1,5 dl vízzel hígítottam fel.
A következő réteggel ugyan ezt teszem, de a tetejére a tejfölből a tojásból és a sajtból és a megmaradt 1 dl tejszínből készített öntetet teszem rá egyenletesen szétszórva.
Az akkor begyújtott sütőbe teszem mivel a római tálat csak így lehet alkalmazni, különben beáztatás nélkül és forró sütőbe helyezve könnyen megrepedhet, és 30-35 percig fedő alatt hagyom párolódni, majd fedő nélkül további 20-25 percig sütöm.
Amikor már szép aranybarna a teteje akkor kiveszem és tálalom.

Ha nem főzöd elő a brokkolit mindenképp leborítva süsd.

Jó étvágyat!