Ételek cimkéi

alma (4) apró (1) bab (1) barack (1) bejgli (1) brokkoli (1) burgonya (17) citrom (6) cukor (2) cseresznye (1) csiga (1) csirke (2) csirkehús (3) csokoládé (6) csokoládé kinder (1) daganat (1) darálthús (4) derelye (1) desszert (1) diabetikus (1) diétás (1) dió (11) dísz (1) ecet (1) édesség (34) egészség (1) előétel (1) fagylalt (2) fahéj (2) fánk (2) felfújt (1) felvágott (1) fokhagyma (1) fortélyok (1) főétel (26) főzelék (4) főzés (1) füge (1) galamb (1) galuska (2) gesztenye (1) gomba (2) gombóc (7) gríz (1) gulyás (1) gyógyítás (1) gyömölcs (1) hal (1) hamburger zsömle (2) Házi praktikák ötletek (2) hús (7) húsgombóc (1) húsvét (4) joghurt (1) juhtúró (3) kakaó (4) kalóriaszegény (1) kapor (2) káposzta (3) karalábé (1) karamell (1) karfiol (2) kecske (2) kecskepörkölt (1) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (3) keltészta (1) kelttészta (18) kenyér (5) kenyérrevalók (2) kifli (2) kókusz (5) kolbász (3) kombucha (1) Konyhai praktikák ötletek (2) kovászos (1) köret (7) köröm (1) Köszönet nyílvánítás (1) krém (2) krémek (1) krémes (1) krémleves (1) lángos (7) lekvár (10) lekváros (1) lencse (1) leves (22) levesbetét (5) liba (1) linzer (1) lúgosító ételek (1) magok (1) máj (2) májas (1) majonéz (4) mák (6) makaróni (1) mandula (1) marhahús (7) mártás (6) mazsola (1) meggy (8) méz (1) muffin (1) narancs (2) omlós (1) öntet (1) pacal (1) padlizsán (1) palacsinta (4) paprika (3) paradicsom (7) péksütemény (1) pizza (2) pogácsa (4) pörkölt (5) puding (3) pulykahús (2) püré (2) rácsos pite (1) ragu (1) rák (1) rakott palacsinta (1) réteslap (1) ribizli (2) rizs (2) rum (2) sajt (17) saláta (5) sárgabarack (1) sárgarépa (2) savanyúság (1) savbázis egyensúly (1) sertés (8) sodó (1) sonka (2) spenót (1) sütemény (47) süteménydíszítő ötletek (1) szalonna (2) szezámmag (2) szilva (2) szósz (4) tarhonya (1) tárkony (2) tartár (2) tea (1) tej (5) tejföl (11) tejpor (1) tejszín (4) tepertő (1) tészta (21) tibeti kefir gomba (1) tojás (2) torta (1) tök (2) töltött (1) töpörtyű (1) túró (4) tyúk (2) uborka (1) újév (1) ünnep (2) vaj (1) vaníliakrém (4) videó (1) virsli (1) vöröshagyma (1) zöldbab (3) zöldség (3) zőldség (2) zsír (1) zsömle (2)

2010. március 4., csütörtök

Raffaello házilag

Hozzávalók:
20 dkg sovány tejpor
10 dkg olvasztott vaj
8-10 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék + a hempergetéshez szükséges mennyiség
40-50 szem mandula
60-70 ml víz


Elkészítés:
A 60-70 ml vizet felteszem a 8-10 dkg cukorral főni, majd egy tálban a kókuszreszeléket és a tejport összekeverem.
Ha már forr a víz levesszük a tűzről és az imént összekevert kókuszreszeléket és tejport folytonos kevergetéssel hozzáadjuk a cukros vízhez. Ezután adagolva hozzáadom az olvasztott vajat és a masszát jól kikeverem összedolgozom.
A massza kihűlése után golyókat formálok belőle és mindegyik közepébe egy mandula szemet rakok, majd kókuszreszelékbe meghempergetem.
Tálalásig hűtőbe teszem.

Jó étvágyat!
                               
                                               

Knédli ( igazi cseh recept ahogy én készítem )

Valamikor nagyon régen Cseh országban találkoztam először a knédlivel de azt az ízt soha nem felejtem el. Egyszerűen fenséges, szószos ételek mellé fogyasztani.


 1 bögre űrtartalma általában 2,5 dl

Hozzávalók:
1,5 pohár liszt
2 tojás
1,5 pohár tej
1 teáskanál só ( ízlés szerint tégy bele )
1 teáskanál sütőpor
3 pohár apróra vágott gyengén pirított zsemle.


Elkészítés:
A tojások sárgáját, a tejet és a sót összekeverem, majd hozzáadom a pirított zsemléket. ezt megkeverem, és további anyagokat a sütőport és a lisztet is hozzákeverem, majd ezek után a két tojás felvert fehérjét is bele keverem a masszába.
A bögréket kivajazom, vagy zsírozom, majd zsemlemorzsát is a vajazott részekre felviszem. A bögrékben hagyom egy kicsit kelni a tésztát.
Kétféle képen is megfőzhető. Vagy mikróban 700 W-on 6 percig, vagy egy forrásban lévő edényben a csészéket beleállítva fedő alatt 30 percig főzzük. A fazékban lévő víz a bögrék 1/3-ig érjen.
A kész knédliket könnyen kiborítjuk a bögrékből, és tűpróbát végzek rajta.
A felszeletelést én egy áthurkolt cérnával szoktam végezni. Így nem nyomódik össze a knédlink.
Gulyások, szószos ételek mellé kiváló és isteni finom köretként.

Jó étvágyat!

     Itt már minden összeállítva belekeverve a tojás felvert habja
 
 Bögrék előkészítve
                                                       A kész knédli