Ezt a finomságot Jade konyhájában találtam aminek nem tudtam ellenállni. Az eredeti recept itt található
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
1 csomag vaníliás pudingpor
10 dkg porcukor
2 egész tojás
2,5 dl tej
5 dkg puha állagú vaj
reszelt narancshéj
3 evőkanál narancs leve
Csokikrém:
5 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 egész tojás
2 evőkanál kakaó
3 dkg liszt
2 evőkanál rumeszencia, vagy rumaroma
További hozzávalók:
10 dkg darált dió a sütőtál aljára
4 evőkanál olvasztott vaj, vagy margarin a golyók megkenéséhez
10 dkg porcukor
1 teáskanálnyi fahéj
5 evőkanálnyi méz
Elkészítés:
Langyos cukrozott tejben felfuttatom az élesztőt, majd a tészta további alapanyagához öntöm. Ha kenyérsütőgépbe dolgozzuk ki a tésztát, a folyadékok kerüljenek elsőként a keverőedénybe.
A tésztának lágy állagúnak kell lennie. Amikor a gép teljesen kidolgozta a tésztát, hagyom letakarva megkelni körülbelül duplájára.
Közben elkészítem a hozzávalókból a csokitölteléket amelyekkel majd megtöltöm a tésztát. A csokimasszát folpackba teszem hengerelve addig amíg a tészta kel, hogy jól formálhatóvá váljon.
A sütőtálat kikenem, de nem lisztezem, és az aljába szórom a darált diót, és a mézet összekeverem az olvasztott vajjal, vagy margarinnal és a tálban lévő dióra öntöm.
A tészta ekkora már megkelt amit egy kicsit téglalap alakúra nyújtottam és felcsíkoztam négy részre, a csíkokat pedig még 5 részre. Ezeket a kockára vágott tésztákat kézzel egy kicsit ellaposítottam annyira hogy a csoki masszát a közepébe tudjam göngyölni. A kész gombócokat olvasztott margarinnal kentem meg amit belehempergettem a fahéjas porcukorba, majd a sütőtálba helyeztem.
Hagytam őket még egy fél órát kelni és lassú tűzön körülbelül 40-45 percig sütöttem.
Ha a teteje már túl barna takarjuk le alufóliával.
Jó étvágyat!
Csokimassza
Csoki tölteléket teszek a közepébe
Gombócokká formálom
Megtöltve és gombócokká formálva
Margarinnal megkent gombócokat fahéjas porcukorba mártom

