Ételek cimkéi

alma (4) apró (1) bab (1) barack (1) bejgli (1) brokkoli (1) burgonya (17) citrom (6) cukor (2) cseresznye (1) csiga (1) csirke (2) csirkehús (3) csokoládé (6) csokoládé kinder (1) daganat (1) darálthús (4) derelye (1) desszert (1) diabetikus (1) diétás (1) dió (11) dísz (1) ecet (1) édesség (34) egészség (1) előétel (1) fagylalt (2) fahéj (2) fánk (2) felfújt (1) felvágott (1) fokhagyma (1) fortélyok (1) főétel (26) főzelék (4) főzés (1) füge (1) galamb (1) galuska (2) gesztenye (1) gomba (2) gombóc (7) gríz (1) gulyás (1) gyógyítás (1) gyömölcs (1) hal (1) hamburger zsömle (2) Házi praktikák ötletek (2) hús (7) húsgombóc (1) húsvét (4) joghurt (1) juhtúró (3) kakaó (4) kalóriaszegény (1) kapor (2) káposzta (3) karalábé (1) karamell (1) karfiol (2) kecske (2) kecskepörkölt (1) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (3) keltészta (1) kelttészta (18) kenyér (5) kenyérrevalók (2) kifli (2) kókusz (5) kolbász (3) kombucha (1) Konyhai praktikák ötletek (2) kovászos (1) köret (7) köröm (1) Köszönet nyílvánítás (1) krém (2) krémek (1) krémes (1) krémleves (1) lángos (7) lekvár (10) lekváros (1) lencse (1) leves (22) levesbetét (5) liba (1) linzer (1) lúgosító ételek (1) magok (1) máj (2) májas (1) majonéz (4) mák (6) makaróni (1) mandula (1) marhahús (7) mártás (6) mazsola (1) meggy (8) méz (1) muffin (1) narancs (2) omlós (1) öntet (1) pacal (1) padlizsán (1) palacsinta (4) paprika (3) paradicsom (7) péksütemény (1) pizza (2) pogácsa (4) pörkölt (5) puding (3) pulykahús (2) püré (2) rácsos pite (1) ragu (1) rák (1) rakott palacsinta (1) réteslap (1) ribizli (2) rizs (2) rum (2) sajt (17) saláta (5) sárgabarack (1) sárgarépa (2) savanyúság (1) savbázis egyensúly (1) sertés (8) sodó (1) sonka (2) spenót (1) sütemény (47) süteménydíszítő ötletek (1) szalonna (2) szezámmag (2) szilva (2) szósz (4) tarhonya (1) tárkony (2) tartár (2) tea (1) tej (5) tejföl (11) tejpor (1) tejszín (4) tepertő (1) tészta (21) tibeti kefir gomba (1) tojás (2) torta (1) tök (2) töltött (1) töpörtyű (1) túró (4) tyúk (2) uborka (1) újév (1) ünnep (2) vaj (1) vaníliakrém (4) videó (1) virsli (1) vöröshagyma (1) zöldbab (3) zöldség (3) zőldség (2) zsír (1) zsömle (2)

2010. április 4., vasárnap

Tekert diós-mákos foszlós kalács

Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 tojás
pici só
1 teáskanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tej ( házi )
3 dkg élesztő
1 kisebb citrom reszelt héja ( tésztába )
5-6 csepp citromlé ( tésztába )
6 dkg margarin




Mák töltelékhez:
20 dkg darált mák
reszelt citromhéj
1 csomag vaníliás cukor
pár csepp citromlé
cukor ízlés szerint
1 kevés tej ( csak annyi hogy ne legyen száraz a mák )

Dió töltelékhez:
20 dkg darált dió
cukor ízlés szerint
egy kevés vaníliás cukor
annyi tej hogy ne legyen száraz a töltelékünk




Elkészítés:
Fél dl langyos tejben elkeverjük a cukrot, az élesztőt és egy evőkanál lisztet. Kb. harminc percig hagyjuk állni a kovászt.
Egy nagyobb tálba, vagy a kenyérsütőgép edényébe a kiszitált lisztbe mélyedést készítünk, és beletesszük az 1 tojást, pici sót, langyos tejet, a kovászt, citrom reszelt héját, vaníliás cukrot, pár csepp citrom levét.
Ezt a dagasztási programmal jól összedolgozza, és hagyom megkelni benne.
A tésztát két részre osztom és kinyújtom téglalap formára, megtöltöm mákkal és feltekerem henger alakúra.
A másik lapot cukrozott dióval ízesítem és ezt is feltekerem.
A két rudat most összesodrom lazán és a tepsibe teszem, majd itt hagyom még egy jó 30 percet kelni.
Pihentetés után megkenem tojással, és körülbelül 10 perc múlva beteszem az előmelegített sütőbe 4-5 -ös közti lángon lassan megsütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Tedd közzé te is véleményedet!