Ételek cimkéi

alma (4) apró (1) bab (1) barack (1) bejgli (1) brokkoli (1) burgonya (17) citrom (6) cukor (2) cseresznye (1) csiga (1) csirke (2) csirkehús (3) csokoládé (6) csokoládé kinder (1) daganat (1) darálthús (4) derelye (1) desszert (1) diabetikus (1) diétás (1) dió (11) dísz (1) ecet (1) édesség (34) egészség (1) előétel (1) fagylalt (2) fahéj (2) fánk (2) felfújt (1) felvágott (1) fokhagyma (1) fortélyok (1) főétel (26) főzelék (4) főzés (1) füge (1) galamb (1) galuska (2) gesztenye (1) gomba (2) gombóc (7) gríz (1) gulyás (1) gyógyítás (1) gyömölcs (1) hal (1) hamburger zsömle (2) Házi praktikák ötletek (2) hús (7) húsgombóc (1) húsvét (4) joghurt (1) juhtúró (3) kakaó (4) kalóriaszegény (1) kapor (2) káposzta (3) karalábé (1) karamell (1) karfiol (2) kecske (2) kecskepörkölt (1) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (3) keltészta (1) kelttészta (18) kenyér (5) kenyérrevalók (2) kifli (2) kókusz (5) kolbász (3) kombucha (1) Konyhai praktikák ötletek (2) kovászos (1) köret (7) köröm (1) Köszönet nyílvánítás (1) krém (2) krémek (1) krémes (1) krémleves (1) lángos (7) lekvár (10) lekváros (1) lencse (1) leves (22) levesbetét (5) liba (1) linzer (1) lúgosító ételek (1) magok (1) máj (2) májas (1) majonéz (4) mák (6) makaróni (1) mandula (1) marhahús (7) mártás (6) mazsola (1) meggy (8) méz (1) muffin (1) narancs (2) omlós (1) öntet (1) pacal (1) padlizsán (1) palacsinta (4) paprika (3) paradicsom (7) péksütemény (1) pizza (2) pogácsa (4) pörkölt (5) puding (3) pulykahús (2) püré (2) rácsos pite (1) ragu (1) rák (1) rakott palacsinta (1) réteslap (1) ribizli (2) rizs (2) rum (2) sajt (17) saláta (5) sárgabarack (1) sárgarépa (2) savanyúság (1) savbázis egyensúly (1) sertés (8) sodó (1) sonka (2) spenót (1) sütemény (47) süteménydíszítő ötletek (1) szalonna (2) szezámmag (2) szilva (2) szósz (4) tarhonya (1) tárkony (2) tartár (2) tea (1) tej (5) tejföl (11) tejpor (1) tejszín (4) tepertő (1) tészta (21) tibeti kefir gomba (1) tojás (2) torta (1) tök (2) töltött (1) töpörtyű (1) túró (4) tyúk (2) uborka (1) újév (1) ünnep (2) vaj (1) vaníliakrém (4) videó (1) virsli (1) vöröshagyma (1) zöldbab (3) zöldség (3) zőldség (2) zsír (1) zsömle (2)

2010. február 10., szerda

Sárgabarack lekvár

Klasszikus Sárgabarack lekvár:
1000 g sárgabarack
( előkészítve mérjük le )
1150 g cukor
1 tasak
Dr. Oetker Dzsem fix 1:1

Kalória szegény:
1250. g sárgabarack
( előkészítve mérjük le )
500 g cukor,
1 tasak Dr Oetker Dzsemfix Extra 2:1

Diétás és diabetikus:
1250 g sárgabarack
350 g cukor vagy 300 g fruktóz, illetve szorbit vagy 25 ml folyékony édesítőszer
1tasak Dr Oetker Dzsemfix Szuper 3:1

Előkészítés:
A sárgabarackot megmossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk, kimagvazzuk és a megadott mennyiséget lemérjük.

A gyümölcs felét pürésítjük ( turmixoljuk), egy főzőedénybe öntjük és hozzáadjuk a maradék gyümölcsöt. A cukorban jól elvegyítjük a dzsemfix-et, és a gyümölcshöz adjuk. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, továbbra is keverve 3 percig zubogva forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Azonnal üvegekbe töltjük, jól lezárjuk és 5 percre fejre állítjuk.

Tippek: 
Friss gyümölcs helyett használhatunk fagyasztott gyümölcsöt is, melyet fagyott állapotban mérjünk le. Felolvasztás után a receptben megadottak alapján dolgozzunk vele, és a kiengedett levet is adja hozzá a gyümölcsmasszához.

Tegyük még különlegesebbé baracklekvárunkat!

Főzés után keverjünk hozzá 50 ml mézes barackpálinkát vagy helyettesítsünk 400 g sárgabarackot megmosott leszemezett ribizlivel.

Nagyon finom! Érdemes kipróbálnod!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Tedd közzé te is véleményedet!