Klasszikus Sárgabarack lekvár:
1000 g sárgabarack( előkészítve mérjük le )
1150 g cukor
1 tasak
Dr. Oetker Dzsem fix 1:1
Kalória szegény:
1250. g sárgabarack
( előkészítve mérjük le )
500 g cukor,
1 tasak Dr Oetker Dzsemfix Extra 2:1Diétás és diabetikus:
1250 g sárgabarack
350 g cukor vagy 300 g fruktóz, illetve szorbit vagy 25 ml folyékony édesítőszer
1tasak Dr Oetker Dzsemfix Szuper 3:1
Előkészítés:
A sárgabarackot megmossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk, kimagvazzuk és a megadott mennyiséget lemérjük.
A gyümölcs felét pürésítjük ( turmixoljuk), egy főzőedénybe öntjük és hozzáadjuk a maradék gyümölcsöt. A cukorban jól elvegyítjük a dzsemfix-et, és a gyümölcshöz adjuk. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, továbbra is keverve 3 percig zubogva forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Azonnal üvegekbe töltjük, jól lezárjuk és 5 percre fejre állítjuk.
Tippek:
Friss gyümölcs helyett használhatunk fagyasztott gyümölcsöt is, melyet fagyott állapotban mérjünk le. Felolvasztás után a receptben megadottak alapján dolgozzunk vele, és a kiengedett levet is adja hozzá a gyümölcsmasszához.
Tegyük még különlegesebbé baracklekvárunkat!
Főzés után keverjünk hozzá 50 ml mézes barackpálinkát vagy helyettesítsünk 400 g sárgabarackot megmosott leszemezett ribizlivel.
Nagyon finom! Érdemes kipróbálnod!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Tedd közzé te is véleményedet!