Ételek cimkéi

alma (4) apró (1) bab (1) barack (1) bejgli (1) brokkoli (1) burgonya (17) citrom (6) cukor (2) cseresznye (1) csiga (1) csirke (2) csirkehús (3) csokoládé (6) csokoládé kinder (1) daganat (1) darálthús (4) derelye (1) desszert (1) diabetikus (1) diétás (1) dió (11) dísz (1) ecet (1) édesség (34) egészség (1) előétel (1) fagylalt (2) fahéj (2) fánk (2) felfújt (1) felvágott (1) fokhagyma (1) fortélyok (1) főétel (26) főzelék (4) főzés (1) füge (1) galamb (1) galuska (2) gesztenye (1) gomba (2) gombóc (7) gríz (1) gulyás (1) gyógyítás (1) gyömölcs (1) hal (1) hamburger zsömle (2) Házi praktikák ötletek (2) hús (7) húsgombóc (1) húsvét (4) joghurt (1) juhtúró (3) kakaó (4) kalóriaszegény (1) kapor (2) káposzta (3) karalábé (1) karamell (1) karfiol (2) kecske (2) kecskepörkölt (1) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (3) keltészta (1) kelttészta (18) kenyér (5) kenyérrevalók (2) kifli (2) kókusz (5) kolbász (3) kombucha (1) Konyhai praktikák ötletek (2) kovászos (1) köret (7) köröm (1) Köszönet nyílvánítás (1) krém (2) krémek (1) krémes (1) krémleves (1) lángos (7) lekvár (10) lekváros (1) lencse (1) leves (22) levesbetét (5) liba (1) linzer (1) lúgosító ételek (1) magok (1) máj (2) májas (1) majonéz (4) mák (6) makaróni (1) mandula (1) marhahús (7) mártás (6) mazsola (1) meggy (8) méz (1) muffin (1) narancs (2) omlós (1) öntet (1) pacal (1) padlizsán (1) palacsinta (4) paprika (3) paradicsom (7) péksütemény (1) pizza (2) pogácsa (4) pörkölt (5) puding (3) pulykahús (2) püré (2) rácsos pite (1) ragu (1) rák (1) rakott palacsinta (1) réteslap (1) ribizli (2) rizs (2) rum (2) sajt (17) saláta (5) sárgabarack (1) sárgarépa (2) savanyúság (1) savbázis egyensúly (1) sertés (8) sodó (1) sonka (2) spenót (1) sütemény (47) süteménydíszítő ötletek (1) szalonna (2) szezámmag (2) szilva (2) szósz (4) tarhonya (1) tárkony (2) tartár (2) tea (1) tej (5) tejföl (11) tejpor (1) tejszín (4) tepertő (1) tészta (21) tibeti kefir gomba (1) tojás (2) torta (1) tök (2) töltött (1) töpörtyű (1) túró (4) tyúk (2) uborka (1) újév (1) ünnep (2) vaj (1) vaníliakrém (4) videó (1) virsli (1) vöröshagyma (1) zöldbab (3) zöldség (3) zőldség (2) zsír (1) zsömle (2)

2010. február 23., kedd

Lekváros gombóc

Hozzávalók:
1 kg burgonya
25 dkg liszt
2 evőkanál gríz ( dara )
1 tojás
2 evőkanál olaj
pici só
30 dkg zsemlemorzsa
lekvár a töltéshez (szilva, vegyes, stb... ízlés szerinti )

Elkészítés:
A burgonyát mint a hajas krumplit felteszem főzni, leszedem a héját, és paszirozón átnyomom. Ütök bele egy tojást, 2 evőkanál darát szórok bele és egy picit sózom. Jól összedolgozom.
A zsemlemorzsát egy nagyon kevés olajon megpirítom, de én nem öntöm fel vízzel, hanem hagyom úgy szárazon, mert amikor a gombócokat megmártom benne a morzsa megpuhul rajta. Próbáld ki így Te is, meglátod nem csalódsz benne.
A gombócoknak való víz ekkorra már forr, és én megint csak nem nyújtom ki a tésztát és nem vágom kockákra, hanem kézzel szaggatom ki és mint a lángos tésztát hanem tenyérnyi nagyságú kerek tésztává nyújtom alakítom a kezemben, addig amíg úgy nem gondolom hogy belefér a töltésre szánt lekvár mennyiség majd megfogom és összehajtogatom egy pár mozdulattal és már kész is a gombóc. Bele teszem a forró vízbe és főzöm körülbelül 10 percig. Morzsába megmártogatom, tálalásnál porcukrozom.

Jó étvágyat!

    Én a saját készítésű meggy, sárgabarack és egy szilvalekvárt elegyítettem össze. Nagyon finom...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Tedd közzé te is véleményedet!