Valamikor nagyon régen Cseh országban találkoztam először a knédlivel de azt az ízt soha nem felejtem el. Egyszerűen fenséges, szószos ételek mellé fogyasztani.
1 bögre űrtartalma általában 2,5 dl
Hozzávalók:
1,5 pohár liszt
2 tojás
1,5 pohár tej
1 teáskanál só ( ízlés szerint tégy bele )
1 teáskanál sütőpor
3 pohár apróra vágott gyengén pirított zsemle.
Elkészítés:
A tojások sárgáját, a tejet és a sót összekeverem, majd hozzáadom a pirított zsemléket. ezt megkeverem, és további anyagokat a sütőport és a lisztet is hozzákeverem, majd ezek után a két tojás felvert fehérjét is bele keverem a masszába.
A bögréket kivajazom, vagy zsírozom, majd zsemlemorzsát is a vajazott részekre felviszem. A bögrékben hagyom egy kicsit kelni a tésztát.
Kétféle képen is megfőzhető. Vagy mikróban 700 W-on 6 percig, vagy egy forrásban lévő edényben a csészéket beleállítva fedő alatt 30 percig főzzük. A fazékban lévő víz a bögrék 1/3-ig érjen.
A kész knédliket könnyen kiborítjuk a bögrékből, és tűpróbát végzek rajta.
A felszeletelést én egy áthurkolt cérnával szoktam végezni. Így nem nyomódik össze a knédlink.
Gulyások, szószos ételek mellé kiváló és isteni finom köretként.
Jó étvágyat!
Itt már minden összeállítva belekeverve a tojás felvert habja
Bögrék előkészítve
A kész knédli
Hány bögrével kell csinálni?
VálaszTörlés