1-2 db cukkini
30-40 dkg darálthús
1 db áztatott zsömle
só
bors
borsikafű
1 tojás
1 pohár tejföl
kapor
szerecsendió
reszelt sajt - trappista
Elkészítés:
A cukkinit meghámozom, hosszába ketté felezem, majd ezeket még ketté vágom, és sós vízben egy kicsit megfőzöm, de vigyázva ne hogy szétmáljon. Ez kb 10-13 perc forrástól számítva.
Ha kész kiveszem és egy tűzálló edénybe, vagy tepsibe helyezem egymás mellé, majd a darált húsos töltelékkel megtöltöm.
Töltelék elkészítése:
A vöröshagymát apróra összevágom, majd egy kevés olajon megdinsztelem. A darált húst közben összekeverem a tojással, az áztatott kicsavart zsömlével, sóval, borssal borsikafűvel, és a dinsztelt hagymával. Jól összekeverem és az egészet megdinsztelem egy kevés olajon. Ha kész félreteszem.
Tetejére:
A tejfölbe szórok egy kicsi szerecsendiót, icipici sót, kaprot bőségesen, majd összekeverés után a darált hús tetejére egyenletesen elkenem, és reszelt sajtot szórok rá.
Sütőbe teszem, majd ha szép aranybarnára sült kiveszem és tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Tedd közzé te is véleményedet!