60 dkg átpasszírozott főtt burgonya
3 dkg zsír, vagy olaj
25-30 dkg liszt
1 tojás
só
5 dkg vaj
pirított zsemlemorzsa
cukor
fahéj
Elkészítés:
Az átpasszírozott burgonyát még melegen a zsírral, vagy olajjal, liszttel, sóval, és a tojással és jól kidolgozzuk. Késfok vastagságúra nyújtjuk derelyevágóval a kinyújtott tésztát csíkokra felvagdossuk, majd a kinyújtott tésztacsíkok egyik felére kanál segítségével szilvalekvárhalmokat helyezünk egymástól körülbelül jó 2 cm-re, majd a tészta másik üres felét ráhajtjuk a lekváros részre, körbe vágjuk a kis halmokat derelyevágóval, majd lenyomkodjuk a széleit. Forró enyhén sós vízben kifőzzük és zsemlemorzsában meghempergetjük.
Fahéjas cukorral megszórjuk és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Tedd közzé te is véleményedet!