60 dkg darál hús
1 csészényi rizs
1 kicsi fej vöröshagyma
2 nagy fokhagyma
1,5 liter paradicsomlé
só
bors
ételízesítő (vegetta)
1-2 babérlevél
kakukkfű
oregáno
Elkészítés:
a darált húshoz hozzáadom a zúzott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, sót, borsot, 1 jó csésze rizst, 1 tojást. Ezt jól összedolgozom, majd vegattás babérleveles forró vízben a húsmasszát gombócokká formázva megfőzöm.Körülbelül 1 jó órát főzöm. Vigyázz ne zubogjon a víz, mert széteshetnek a gombócok! Közepes lángon főzöm. Ha a víz leforrna időnként pótolom.
A paradicsom püré elkészítéséhez egy lábasban olajat hevítek és 3-5 kanál lisztet pirítok meg rajta, majd felöntöm a paradicsomlével ízesítem oregano-val, kakukkfűvel icipici sóval és cukorral.
A gombócokat beleteszem a kész paradicsompürébe.
Én még burgonyapürét is szoktam hozzá készíteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Tedd közzé te is véleményedet!