Hozzávalók:
30 dkg sertés darált hús
20-25 dkg hajában megfőtt burgonya
1 dl tej
2 evőkanál zsemlemorzsa
egy icipici őrölt fűszerkömény
só
bors
1 gerezd préselt fokhagyma
1 kávéskanálnyi préselt vöröshagyma
1 darab tojás
Elkészítés:
A darált húst és a hajában megfőtt tört burgonyát 1 dl tejben összekeverem és hagyom állni körülbelül 15 percet, majd beleteszem az 1 tojást, préselt fokhagymát, és vöröshagymát, 2 evőkanál zsemlemorzsát, sót és borsot, és a csipetnyi őrölt fűszerköményt. Ezt jól összekeverem. Fasírt jellegű masszának kell lennie.
Ha túl híg lenne tegyünk bele még egy kis zsemlemorzsát.
Húsgombócokat formálok belőle tenyeremmel ellapítom őket, és zsemlemorzsába hempergetem, majs olajban kisütöm.
Feltétnek főzelékekhez nagyon finom, de tálalhatjuk rizskörettel, vagy sült burgonyával is
Jó étvágyat!
Összeállított massza
Zsemlemorzsában megforgatva
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Tedd közzé te is véleményedet!