1 kg gyalult tök
2 evőkanál olaj
1 pici fej vöröshagyma
2 dl tejföl
1- 2 evőkanál liszt
só
1 csokor kapor
kevés ecet az ízesítéshez
1 dl tej ( kihagyható ) vagy savó, író
1 dl tejszín ( kihagyható )
Elkészítés:
A tököt ( mirelit ) gyengén sós vízben felteszem főzni a kaporral, reszelt vöröshagymával, és egy kis kevés vízzel, mert a tök is enged levet.
Én nem szoktam rántással készíteni.
Közben elkészítem a tejfölös lisztes habarást melyet tejjel vagy tejszínnel szoktam elegyíteni, hogy simára tudjam kikeverni.
Amikor a tök megfőtt behabarom, rottyantom még egy kicsit, és ízlés szerint nagyon kevés ecetet teszek bele, épp hogy kiérezzen az íze.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Tedd közzé te is véleményedet!