Én speckó nem szeretek semmilyen abált szalonnának mondott abált szalonnát venni üzletben, mert azok olyan íztelenek, és gusztustalanul vastagok. Számomra ezek nem étvágygerjesztőek, így én ha megkívánom mint most is azt házilag készítem el.
A jó abált szalonna hasalja szalonnából vagy toka szalonnából készíthető el.
Hozzávalók:
Hasalja szalonna, vagy toka szalonna
fokhagyma
só
bors
őrölt pirospaprika
Elkészítés:
A szalonnát megtisztítom az esetleges szőrszálaktól. Ezt én mindig erre az alkalomra félretett borotvával tisztítom meg.
Kellemesen sós fokhagymás vízbe felteszem főni, és addig főzöm amíg a bőre is jól meg nem puhul. Ez több órát is igénybe vehet.
Ha kész lecsorgatom a víztől és körülbelül úgy egy centiméteres távolságra beírdalom.
Megsózom, borsozom, és a zúzott fokhagymával az írdalt részeket is jól be fokhagymázom, majd őrölt pirospaprikával megszórom.
Ügyelj hogy az abált szalonna beírdalt részeibe is tegyél bőven sót, borsot és fokhagymát. Ha jó bőségesen fűszerezed akkor az igazi. Ne sajnáld a fokhagymát róla.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Tedd közzé te is véleményedet!