80 dkg sertéshús
1 nagy fej vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 gerezd fokhagyma ( aki ezzel nem szereti kihagyható )
só
bors
őrölt piros nemes paprika
egy nagyon pici őrölt kömény
Elkészítés:
A vöröshagymát jó apróra feldarabolom, és egy evőkanélnyi zsíron megdinsztelem.
A dinsztelt hagymára a már előre megmosott felkockázott sertéshúst ráteszem és hagyom párolódni kevés megkevergetés mellett.
Dinsztelés után amikor a hús már nem piros sehol ráteszem az őrölt pirospaprikát, és a fűszereket majd a saját sűrű levében tovább főzöm, időnként annyi vízzel pótolva hogy oda ne égjen. Ne többel mert akkor főtt hús jelleget kap.
A pörkölteket sosem szabad hosszú lében főzni!
Készre főzöm és köménymagos burgonyával, galuskával, vagy tarhonyával tálalom.
Nyáron ezt bográcsban is elszoktuk készíteni ami sokkal ízletesebb.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Tedd közzé te is véleményedet!