6 db csirke felső és alsó comb
1,5 dl víz
só
8 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
a csirkecombokat megmosom, és levágom a felső combról az alsó combját.
Megsózom, majd az olvasztott zsírhoz körülbelül 1,5 dl vizet teszek és a húsokat belehelyezem, fedő alatt 30 percig párolom. Annyi zsírt teszek a sütőedénybe, hogy az a húsokat majd hogy nem ellepje. 30 perc után már fedő nélkül sütöm tovább, néha megforgatva hogy minkét fele megsüljön.
Félig megsült állapotban a préselt fokhagymát a húsokra helyezem.
Mikor már a csirkehús megsült addigra a víz is elpárolog a zsírból., és kiszedhető a készre sült csirkecombok.
Burgonyapürével paradicsomszósszal tálalható.
Jó étvágyat!
A zsír melyben sütöttem a húst felszoktam használni zsíros kenyérre ami nagyon finom ilyenkor egy kis zöldhagymával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Tedd közzé te is véleményedet!