Hozzávalók: (4 adag )
4 tojás
16 dkg liszt
1 púpos kávéskanál sütőpor
2 dl tej
csipetnyi só
karikára vágott kolbász
egy kevés reszelt trappista sajt
Ha édes feltéttel szeretnénk készíteni, akkor tegyünk a tésztájához 1-2 evőkanál cukrot is.
Elkészítése sós ízesítéssel:
A 3 tojást szétválasztjuk és kemény habbá verjük a fehérjét. A sárgáját a tejjel és a sütőporos liszttel elkeverjük, majd szépen óvatosan belekeverjük a már felvert tojások fehér habját.
Sütni úgy süssük mint egyébként is a hagyományos palacsintát, és amikor az alja már megsült a palacsintának, akkor a tetejére pár karika kolbászt szeletelek megfordítom és így sütöm készre.
Azonnal tálalom és a tetejére a kolbászos felére egy kis reszelt sajtot szórok.
Jó étvágyat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Tedd közzé te is véleményedet!