Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok minden látogatómnak, és külön köszönetet mondok a rendszeres olvasóimnak!
A tojásokat én mindig a piacon veszem meg. Olcsóbb is nagyobb is, és sokkal sárgábbak mint az üzletben kaphatóak.
A tojásokat én mindig szobahőmérsékleten használom fel, mert különben ha a forró vízbe tesszük hidegen akkor a héja megreped. Ezt kiküszöbölhetjük úgy, hogy sót vagy ecetet teszünk a főzővízbe.
A tojásokat először enyhén ecetes vízben megmosom, majd leöblítem.
Felteszem a vizet forrni és ha lágyan szeretnénk fogyasztani 3,5 percig főzöm.
Ha ennél keményebben szeretnénk fogyasztani 4 percig főzöm. Ennek így kellemesen lágy lesz a sárgája.
Ha keményre szeretnénk főzni akkor 5 percig főzzük forrástól számítva.
De egyszerre én csak öt tojást főzök, mert ha telepakolom a főzőedényt tojással nem kapjuk ezt az eredményt.
A tojásokat mindig a sonka és a kolbász utáni lében főzöm meg. Így finomabbak lesznek a tojások is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Tedd közzé te is véleményedet!