Ételek cimkéi

alma (4) apró (1) bab (1) barack (1) bejgli (1) brokkoli (1) burgonya (17) citrom (6) cukor (2) cseresznye (1) csiga (1) csirke (2) csirkehús (3) csokoládé (6) csokoládé kinder (1) daganat (1) darálthús (4) derelye (1) desszert (1) diabetikus (1) diétás (1) dió (11) dísz (1) ecet (1) édesség (34) egészség (1) előétel (1) fagylalt (2) fahéj (2) fánk (2) felfújt (1) felvágott (1) fokhagyma (1) fortélyok (1) főétel (26) főzelék (4) főzés (1) füge (1) galamb (1) galuska (2) gesztenye (1) gomba (2) gombóc (7) gríz (1) gulyás (1) gyógyítás (1) gyömölcs (1) hal (1) hamburger zsömle (2) Házi praktikák ötletek (2) hús (7) húsgombóc (1) húsvét (4) joghurt (1) juhtúró (3) kakaó (4) kalóriaszegény (1) kapor (2) káposzta (3) karalábé (1) karamell (1) karfiol (2) kecske (2) kecskepörkölt (1) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (3) keltészta (1) kelttészta (18) kenyér (5) kenyérrevalók (2) kifli (2) kókusz (5) kolbász (3) kombucha (1) Konyhai praktikák ötletek (2) kovászos (1) köret (7) köröm (1) Köszönet nyílvánítás (1) krém (2) krémek (1) krémes (1) krémleves (1) lángos (7) lekvár (10) lekváros (1) lencse (1) leves (22) levesbetét (5) liba (1) linzer (1) lúgosító ételek (1) magok (1) máj (2) májas (1) majonéz (4) mák (6) makaróni (1) mandula (1) marhahús (7) mártás (6) mazsola (1) meggy (8) méz (1) muffin (1) narancs (2) omlós (1) öntet (1) pacal (1) padlizsán (1) palacsinta (4) paprika (3) paradicsom (7) péksütemény (1) pizza (2) pogácsa (4) pörkölt (5) puding (3) pulykahús (2) püré (2) rácsos pite (1) ragu (1) rák (1) rakott palacsinta (1) réteslap (1) ribizli (2) rizs (2) rum (2) sajt (17) saláta (5) sárgabarack (1) sárgarépa (2) savanyúság (1) savbázis egyensúly (1) sertés (8) sodó (1) sonka (2) spenót (1) sütemény (47) süteménydíszítő ötletek (1) szalonna (2) szezámmag (2) szilva (2) szósz (4) tarhonya (1) tárkony (2) tartár (2) tea (1) tej (5) tejföl (11) tejpor (1) tejszín (4) tepertő (1) tészta (21) tibeti kefir gomba (1) tojás (2) torta (1) tök (2) töltött (1) töpörtyű (1) túró (4) tyúk (2) uborka (1) újév (1) ünnep (2) vaj (1) vaníliakrém (4) videó (1) virsli (1) vöröshagyma (1) zöldbab (3) zöldség (3) zőldség (2) zsír (1) zsömle (2)

2010. február 10., szerda

Gulyás leves

Hozzávalók:


30 dkg sertéshús
30 dkg marhahús
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál főzőmargarin
1 darab zöldpaprika
1 darab paradicsom
1-1 darab sárgarépa-fehérrépa
1 csomag petrezselyem
30 dkg burgonya
só, bors, pirospaprika
köménymag


A csipetkéhez:
1 darab tojás
1 kávéskanál főzőmargarin
4-5 evőkanál liszt
kevés só

Elkészítés:

A megmosott húst vágjuk kis kockára. A főzőmargarint melegítsük fel, pároljuk meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Adjuk hozzá a húst és az összevágott zöldségeket. Sózzuk és szórjuk meg pirospaprikával. Jól keverjük meg. Fűszerezzük borssal és köménnyel.Pároljuk letakarva körülbelül 10-15 percig.
Ha szükségesnek látjuk akkor egy kevés vizet adjunk hozzá, nehogy lesüljön. Ezután öntsük fel 2 liter vízzel, vágjuk bele a petrezselymet, és alacsony fokozaton főzzük körülbelül 40 percig.
Közben hámozzuk meg a burgonyát és vágjuk kockára. Mikor a hús már majdnem puha, adjuk hozzá a burgonyát.
Készítsünk csipetkét tojásból, lisztből főzőmargarin és parányi só hozzáadásával. Tálalás előtt főzzük bel a levesbe.
Ízlés szerint még fűszerezhetjük.
Forrón tálaljuk.                                                           Jó étvágyat!

                                                   Ha tetszett a recept, talán ez is tetszeni fog     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Tedd közzé te is véleményedet!