60 dkg sovány marhahús
1 nagyobb fej vöröshagyma
15 dkg füstölt szalonna
1 zöldpaprika
1 paradicsom
só
törött bors ( fehér )
1 dl fehérbor
Elkészítés:
A hús vékony, kisujjnyi csíkokra vágjuk, a szalonnával együtt.
A szalonnát kisütjük, a zsírját leszűrjük. Az apróra vágott hagymát a kisütött zsírban megfonnyasztjuk, beletesszük a húst, és a hagymás zsírban többszöri kevergetés mellett jól átsütjük, majd kevés vízzel felengedjük, törött fehér borssal jól megszórjuk.
Főzés közben a szeletekre vágott meghéjazott paradicsomot, szeletelt paprikát, és a fehérbort hozzáadjuk. Lefedve jó puhára főzzük.
Ha már zsírjára sütöttük hozzáadjuk a szalonna darabokat. Pár percnyi sütés után kevés vizet adunk hozzá, amivel még 10 percig főzzük.
Fontos:
A tokány leve rövid, sűrű barna színű, tartalmas étel.
Párolt rizst, tört burgonyát, vagy galuskát adhatunk hozzá.Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Tedd közzé te is véleményedet!