Ételek cimkéi

alma (4) apró (1) bab (1) barack (1) bejgli (1) brokkoli (1) burgonya (17) citrom (6) cukor (2) cseresznye (1) csiga (1) csirke (2) csirkehús (3) csokoládé (6) csokoládé kinder (1) daganat (1) darálthús (4) derelye (1) desszert (1) diabetikus (1) diétás (1) dió (11) dísz (1) ecet (1) édesség (34) egészség (1) előétel (1) fagylalt (2) fahéj (2) fánk (2) felfújt (1) felvágott (1) fokhagyma (1) fortélyok (1) főétel (26) főzelék (4) főzés (1) füge (1) galamb (1) galuska (2) gesztenye (1) gomba (2) gombóc (7) gríz (1) gulyás (1) gyógyítás (1) gyömölcs (1) hal (1) hamburger zsömle (2) Házi praktikák ötletek (2) hús (7) húsgombóc (1) húsvét (4) joghurt (1) juhtúró (3) kakaó (4) kalóriaszegény (1) kapor (2) káposzta (3) karalábé (1) karamell (1) karfiol (2) kecske (2) kecskepörkölt (1) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (3) keltészta (1) kelttészta (18) kenyér (5) kenyérrevalók (2) kifli (2) kókusz (5) kolbász (3) kombucha (1) Konyhai praktikák ötletek (2) kovászos (1) köret (7) köröm (1) Köszönet nyílvánítás (1) krém (2) krémek (1) krémes (1) krémleves (1) lángos (7) lekvár (10) lekváros (1) lencse (1) leves (22) levesbetét (5) liba (1) linzer (1) lúgosító ételek (1) magok (1) máj (2) májas (1) majonéz (4) mák (6) makaróni (1) mandula (1) marhahús (7) mártás (6) mazsola (1) meggy (8) méz (1) muffin (1) narancs (2) omlós (1) öntet (1) pacal (1) padlizsán (1) palacsinta (4) paprika (3) paradicsom (7) péksütemény (1) pizza (2) pogácsa (4) pörkölt (5) puding (3) pulykahús (2) püré (2) rácsos pite (1) ragu (1) rák (1) rakott palacsinta (1) réteslap (1) ribizli (2) rizs (2) rum (2) sajt (17) saláta (5) sárgabarack (1) sárgarépa (2) savanyúság (1) savbázis egyensúly (1) sertés (8) sodó (1) sonka (2) spenót (1) sütemény (47) süteménydíszítő ötletek (1) szalonna (2) szezámmag (2) szilva (2) szósz (4) tarhonya (1) tárkony (2) tartár (2) tea (1) tej (5) tejföl (11) tejpor (1) tejszín (4) tepertő (1) tészta (21) tibeti kefir gomba (1) tojás (2) torta (1) tök (2) töltött (1) töpörtyű (1) túró (4) tyúk (2) uborka (1) újév (1) ünnep (2) vaj (1) vaníliakrém (4) videó (1) virsli (1) vöröshagyma (1) zöldbab (3) zöldség (3) zőldség (2) zsír (1) zsömle (2)

2010. február 11., csütörtök

Szalagosfánk

Hozzávalók:

50 dkg liszt
1  tojás
5-6 dkg  olvasztott vaj ( 4 evőkanálnyi )
5 dkg élesztő
2-2,5 dl langyos tej

2 evőkanál cukor


Elkészítés:

Langyos tejjel az élesztőt felfuttatjuk. Felfuttatás után keverőtálba átöntjük és a tojással együtt összekeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a maradék tejet, sót, és utoljára az olvasztott vajat kis adagokban hozzákeverjük a tésztához. Ha jól összegyúrtuk meleg helyen körülbelül egy órát kelesztjük.
A megkelt tésztát  1-1,2 cm vastagra nyújtjuk, majd egyszer félbehajtjuk, és nagyon finoman még egyszer kinyújtjuk. Erre azért van szükség, mert így lesz szalagos a fánkunk. Ezután kiszaggatjuk a fánkokat és a fánkok közepét ujjunkkal elvékonyítjuk, majd még egy jó 15-25 percig kelesztjük a konyharuhával letakart fánkokat. A fánkoknak minimum a duplájára kell hogy megkeljenek. Forró olajban jó közepes lángon úgy kezdjük sütni, hogy a lyukas fele legyen alól és ezt  fedő alatt, majd megfordítás után már fedő nélkül sütjük tovább. Lekvárral megkenjük  (mely kihagyható) és porcukorral megszórjuk.

Jó étvágyat!

Tipp: Ha átszitálod a lisztet ettől lágy lesz a tészta.
Javaslat: Ne készítsd hűvös konyhában, mert összeeshet a fánk tésztája!
                





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Tedd közzé te is véleményedet!