Ételek cimkéi

alma (4) apró (1) bab (1) barack (1) bejgli (1) brokkoli (1) burgonya (17) citrom (6) cukor (2) cseresznye (1) csiga (1) csirke (2) csirkehús (3) csokoládé (6) csokoládé kinder (1) daganat (1) darálthús (4) derelye (1) desszert (1) diabetikus (1) diétás (1) dió (11) dísz (1) ecet (1) édesség (34) egészség (1) előétel (1) fagylalt (2) fahéj (2) fánk (2) felfújt (1) felvágott (1) fokhagyma (1) fortélyok (1) főétel (26) főzelék (4) főzés (1) füge (1) galamb (1) galuska (2) gesztenye (1) gomba (2) gombóc (7) gríz (1) gulyás (1) gyógyítás (1) gyömölcs (1) hal (1) hamburger zsömle (2) Házi praktikák ötletek (2) hús (7) húsgombóc (1) húsvét (4) joghurt (1) juhtúró (3) kakaó (4) kalóriaszegény (1) kapor (2) káposzta (3) karalábé (1) karamell (1) karfiol (2) kecske (2) kecskepörkölt (1) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (3) keltészta (1) kelttészta (18) kenyér (5) kenyérrevalók (2) kifli (2) kókusz (5) kolbász (3) kombucha (1) Konyhai praktikák ötletek (2) kovászos (1) köret (7) köröm (1) Köszönet nyílvánítás (1) krém (2) krémek (1) krémes (1) krémleves (1) lángos (7) lekvár (10) lekváros (1) lencse (1) leves (22) levesbetét (5) liba (1) linzer (1) lúgosító ételek (1) magok (1) máj (2) májas (1) majonéz (4) mák (6) makaróni (1) mandula (1) marhahús (7) mártás (6) mazsola (1) meggy (8) méz (1) muffin (1) narancs (2) omlós (1) öntet (1) pacal (1) padlizsán (1) palacsinta (4) paprika (3) paradicsom (7) péksütemény (1) pizza (2) pogácsa (4) pörkölt (5) puding (3) pulykahús (2) püré (2) rácsos pite (1) ragu (1) rák (1) rakott palacsinta (1) réteslap (1) ribizli (2) rizs (2) rum (2) sajt (17) saláta (5) sárgabarack (1) sárgarépa (2) savanyúság (1) savbázis egyensúly (1) sertés (8) sodó (1) sonka (2) spenót (1) sütemény (47) süteménydíszítő ötletek (1) szalonna (2) szezámmag (2) szilva (2) szósz (4) tarhonya (1) tárkony (2) tartár (2) tea (1) tej (5) tejföl (11) tejpor (1) tejszín (4) tepertő (1) tészta (21) tibeti kefir gomba (1) tojás (2) torta (1) tök (2) töltött (1) töpörtyű (1) túró (4) tyúk (2) uborka (1) újév (1) ünnep (2) vaj (1) vaníliakrém (4) videó (1) virsli (1) vöröshagyma (1) zöldbab (3) zöldség (3) zőldség (2) zsír (1) zsömle (2)

2010. február 11., csütörtök

Palacsinta alaptészta

Hozzávalók:


50 dkg liszt
2 darab tojás sárgája
1 evőkanál cukor
1 liter tej
2 dl szódavíz
1 csomag vaníliás cukor
csipet só

Elkészítés:
A lisztbe beletesszük a tojás sárgáját, a cukrot, sót vaníliás cukrot és összekeverjük csomómentesre a tejjel és a szódával. A szódától lágyabb lesz a tészta.  Azért csak a tojás sárgáját adjuk hozzá, mert a fehérje szárítja a tésztát. A tészta akkor jó ha tejszín sűrűségű.  A tejet fokozatosan adjuk hozzá. A tészta elkészítése után hagyd egy jó fél órát pihenni, mert a liszt megszívja magát nedvességgel és ekkor még egy kicsit sűrűsödik a tészta állaga. Ha sűrűbb mint egy tejszín állag akkor még hígíthatod tejjel, vagy szódával.
Megtölthetjük nutella krémmel, kakaóval, mákkal dióval, cimettel ( fahéjjal ) lekvárral, túróval, túrós mazsolával, ki mivel szereti.


Tanács: 
-Én sosem olajjal sütöm a tésztát, mert attól bármilyen furcsa is leragad a tészta. E helyett mindig margarint használok.
- A tésztába tehetünk egy-két kanál olajat meggátolva hogy leragadjon sütés közben a tészta.
- A palacsinták megtöltéséig pakoljuk őket egymásra, ezzel is puhítjuk a tésztát.


Frissen fogyasztva jó!                            Jó étvágyat!




 

 
 Ha  szép fátyolos a kanálon a tészta akkor biztosan jól készítettük el.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Tedd közzé te is véleményedet!