50 dkg liszt
2 darab tojás sárgája
1 evőkanál cukor
1 liter tej
2 dl szódavíz
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
Elkészítés:
A lisztbe beletesszük a tojás sárgáját, a cukrot, sót vaníliás cukrot és összekeverjük csomómentesre a tejjel és a szódával. A szódától lágyabb lesz a tészta. Azért csak a tojás sárgáját adjuk hozzá, mert a fehérje szárítja a tésztát. A tészta akkor jó ha tejszín sűrűségű. A tejet fokozatosan adjuk hozzá. A tészta elkészítése után hagyd egy jó fél órát pihenni, mert a liszt megszívja magát nedvességgel és ekkor még egy kicsit sűrűsödik a tészta állaga. Ha sűrűbb mint egy tejszín állag akkor még hígíthatod tejjel, vagy szódával.
Megtölthetjük nutella krémmel, kakaóval, mákkal dióval, cimettel ( fahéjjal ) lekvárral, túróval, túrós mazsolával, ki mivel szereti.
Tanács:
-Én sosem olajjal sütöm a tésztát, mert attól bármilyen furcsa is leragad a tészta. E helyett mindig margarint használok.
- A tésztába tehetünk egy-két kanál olajat meggátolva hogy leragadjon sütés közben a tészta.
- A palacsinták megtöltéséig pakoljuk őket egymásra, ezzel is puhítjuk a tésztát.
Frissen fogyasztva jó! Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Tedd közzé te is véleményedet!