Ételek cimkéi

alma (4) apró (1) bab (1) barack (1) bejgli (1) brokkoli (1) burgonya (17) citrom (6) cukor (2) cseresznye (1) csiga (1) csirke (2) csirkehús (3) csokoládé (6) csokoládé kinder (1) daganat (1) darálthús (4) derelye (1) desszert (1) diabetikus (1) diétás (1) dió (11) dísz (1) ecet (1) édesség (34) egészség (1) előétel (1) fagylalt (2) fahéj (2) fánk (2) felfújt (1) felvágott (1) fokhagyma (1) fortélyok (1) főétel (26) főzelék (4) főzés (1) füge (1) galamb (1) galuska (2) gesztenye (1) gomba (2) gombóc (7) gríz (1) gulyás (1) gyógyítás (1) gyömölcs (1) hal (1) hamburger zsömle (2) Házi praktikák ötletek (2) hús (7) húsgombóc (1) húsvét (4) joghurt (1) juhtúró (3) kakaó (4) kalóriaszegény (1) kapor (2) káposzta (3) karalábé (1) karamell (1) karfiol (2) kecske (2) kecskepörkölt (1) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (3) keltészta (1) kelttészta (18) kenyér (5) kenyérrevalók (2) kifli (2) kókusz (5) kolbász (3) kombucha (1) Konyhai praktikák ötletek (2) kovászos (1) köret (7) köröm (1) Köszönet nyílvánítás (1) krém (2) krémek (1) krémes (1) krémleves (1) lángos (7) lekvár (10) lekváros (1) lencse (1) leves (22) levesbetét (5) liba (1) linzer (1) lúgosító ételek (1) magok (1) máj (2) májas (1) majonéz (4) mák (6) makaróni (1) mandula (1) marhahús (7) mártás (6) mazsola (1) meggy (8) méz (1) muffin (1) narancs (2) omlós (1) öntet (1) pacal (1) padlizsán (1) palacsinta (4) paprika (3) paradicsom (7) péksütemény (1) pizza (2) pogácsa (4) pörkölt (5) puding (3) pulykahús (2) püré (2) rácsos pite (1) ragu (1) rák (1) rakott palacsinta (1) réteslap (1) ribizli (2) rizs (2) rum (2) sajt (17) saláta (5) sárgabarack (1) sárgarépa (2) savanyúság (1) savbázis egyensúly (1) sertés (8) sodó (1) sonka (2) spenót (1) sütemény (47) süteménydíszítő ötletek (1) szalonna (2) szezámmag (2) szilva (2) szósz (4) tarhonya (1) tárkony (2) tartár (2) tea (1) tej (5) tejföl (11) tejpor (1) tejszín (4) tepertő (1) tészta (21) tibeti kefir gomba (1) tojás (2) torta (1) tök (2) töltött (1) töpörtyű (1) túró (4) tyúk (2) uborka (1) újév (1) ünnep (2) vaj (1) vaníliakrém (4) videó (1) virsli (1) vöröshagyma (1) zöldbab (3) zöldség (3) zőldség (2) zsír (1) zsömle (2)

2010. február 11., csütörtök

Kakaós csiga

Hozzávalók:


40 dkg liszt
2 darab tojás sárgája
5 dkg élesztő
5dkg vaj
5 dkg cukor
2,5-3 dl tej
csipetnyi só

Töltelékhez:

2-3 evőkanál tiszta kakaó
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg vaj
14 dkg porcukor                           

Öntethez sülésnél:

2 dl tejszín
5 dkg cukor


Elkészítés: 

A tejben futtatott élesztőt és a tészta hozzávalóit összegyúrjuk majd kelesztjük körülbelül 45 percet. kenyérsütőgépben  a dagasztás programmal összedolgozhatjuk. Kelesztés után lisztezett deszkán kinyújtom téglalap alakúra, és vajjal megkenem a tésztát rászórom bőségesen a kakaós cukrot, vanília cukrot.
Ezt azért csinálom így, mert ha masszát készítek a töltelék anyagból  nem biztos hogy mindenhova jut a tésztára. Ezzel így kikerülöm ezt a  bosszúságot, mivel már jártam így.
Ezek után feltekerem mint egy bejglit és 2-2,5 cm-es darabokra felszeletelem és a tepsibe teszem nem túl közel egymáshoz, hogy ne süljenek össze. Hagyom még kelni körülbelül 20-25 percet. Beteszem az előmelegített sütőbe, és amikor már majdnem megsült a felmelegített tejszínes cukros öntettel meglocsolom és még sütöm egy kicsit. Az öntettől nagyon finom és foszlós lesz a kakaós tekercsünk. Szükség szerint még porcukorral is megszórhatjuk.


Jó étvágyat!
 Tésztához való alapanyagokat beleteszem a kenyérsütő keverőtáljába


                     A megkelt tésztát kinyújtom téglalap alakúra


Megkenve a kakaós masszával

 
Feltekerés

 
Kakaós csiga szeletelése

A kész kakaós csiga

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Tedd közzé te is véleményedet!