40 dkg liszt
2 darab tojás sárgája
5 dkg élesztő
5dkg vaj
5 dkg cukor
2,5-3 dl tej
csipetnyi só
Töltelékhez:
2-3 evőkanál tiszta kakaó
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg vaj
14 dkg porcukor
Öntethez sülésnél:
2 dl tejszín
5 dkg cukor
Elkészítés:
A tejben futtatott élesztőt és a tészta hozzávalóit összegyúrjuk majd kelesztjük körülbelül 45 percet. kenyérsütőgépben a dagasztás programmal összedolgozhatjuk. Kelesztés után lisztezett deszkán kinyújtom téglalap alakúra, és vajjal megkenem a tésztát rászórom bőségesen a kakaós cukrot, vanília cukrot.
Ezt azért csinálom így, mert ha masszát készítek a töltelék anyagból nem biztos hogy mindenhova jut a tésztára. Ezzel így kikerülöm ezt a bosszúságot, mivel már jártam így.
Ezek után feltekerem mint egy bejglit és 2-2,5 cm-es darabokra felszeletelem és a tepsibe teszem nem túl közel egymáshoz, hogy ne süljenek össze. Hagyom még kelni körülbelül 20-25 percet. Beteszem az előmelegített sütőbe, és amikor már majdnem megsült a felmelegített tejszínes cukros öntettel meglocsolom és még sütöm egy kicsit. Az öntettől nagyon finom és foszlós lesz a kakaós tekercsünk. Szükség szerint még porcukorral is megszórhatjuk.
Jó étvágyat!
Tésztához való alapanyagokat beleteszem a kenyérsütő keverőtáljába
A megkelt tésztát kinyújtom téglalap alakúra
Megkenve a kakaós masszával
Kakaós csiga szeletelése
A kész kakaós csiga
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Tedd közzé te is véleményedet!