Hozzávalók:
50-60 dkg zöldbab
2-3 evőkanál olaj, vagy 3 dkg zsír
3 dkg liszt
1 evőkanál reszelt vöröshagyma
2-3 evőkanál tejföl
ecet
só, vagy ételízesítő
pirospaprika
1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A zöldbabot megmossuk, szálkáitól megtisztítjuk ( ha fagyasztott nézzük át van e benne zöldbabhéj ) 1,5 cm-es darabokra vágjuk, Másfél liter sós vízbe feltesszük főzni, közben elkészítjük a hagymás-paprikás rántást. Amikor már nem sok idő kell a bab megfőzéséhez beletesszük a zöldpetrezselymet, berántjuk és még legalább 10-15 percig főzzük. Ecettel és csipetnyi de csipetnyi cukorral ízesítjük. Tálalásnál tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Feltesszük főzni sós vízben
Közben elkészítem a hagymás - paprikás rántást
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Tedd közzé te is véleményedet!