Ételek cimkéi

alma (4) apró (1) bab (1) barack (1) bejgli (1) brokkoli (1) burgonya (17) citrom (6) cukor (2) cseresznye (1) csiga (1) csirke (2) csirkehús (3) csokoládé (6) csokoládé kinder (1) daganat (1) darálthús (4) derelye (1) desszert (1) diabetikus (1) diétás (1) dió (11) dísz (1) ecet (1) édesség (34) egészség (1) előétel (1) fagylalt (2) fahéj (2) fánk (2) felfújt (1) felvágott (1) fokhagyma (1) fortélyok (1) főétel (26) főzelék (4) főzés (1) füge (1) galamb (1) galuska (2) gesztenye (1) gomba (2) gombóc (7) gríz (1) gulyás (1) gyógyítás (1) gyömölcs (1) hal (1) hamburger zsömle (2) Házi praktikák ötletek (2) hús (7) húsgombóc (1) húsvét (4) joghurt (1) juhtúró (3) kakaó (4) kalóriaszegény (1) kapor (2) káposzta (3) karalábé (1) karamell (1) karfiol (2) kecske (2) kecskepörkölt (1) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (3) keltészta (1) kelttészta (18) kenyér (5) kenyérrevalók (2) kifli (2) kókusz (5) kolbász (3) kombucha (1) Konyhai praktikák ötletek (2) kovászos (1) köret (7) köröm (1) Köszönet nyílvánítás (1) krém (2) krémek (1) krémes (1) krémleves (1) lángos (7) lekvár (10) lekváros (1) lencse (1) leves (22) levesbetét (5) liba (1) linzer (1) lúgosító ételek (1) magok (1) máj (2) májas (1) majonéz (4) mák (6) makaróni (1) mandula (1) marhahús (7) mártás (6) mazsola (1) meggy (8) méz (1) muffin (1) narancs (2) omlós (1) öntet (1) pacal (1) padlizsán (1) palacsinta (4) paprika (3) paradicsom (7) péksütemény (1) pizza (2) pogácsa (4) pörkölt (5) puding (3) pulykahús (2) püré (2) rácsos pite (1) ragu (1) rák (1) rakott palacsinta (1) réteslap (1) ribizli (2) rizs (2) rum (2) sajt (17) saláta (5) sárgabarack (1) sárgarépa (2) savanyúság (1) savbázis egyensúly (1) sertés (8) sodó (1) sonka (2) spenót (1) sütemény (47) süteménydíszítő ötletek (1) szalonna (2) szezámmag (2) szilva (2) szósz (4) tarhonya (1) tárkony (2) tartár (2) tea (1) tej (5) tejföl (11) tejpor (1) tejszín (4) tepertő (1) tészta (21) tibeti kefir gomba (1) tojás (2) torta (1) tök (2) töltött (1) töpörtyű (1) túró (4) tyúk (2) uborka (1) újév (1) ünnep (2) vaj (1) vaníliakrém (4) videó (1) virsli (1) vöröshagyma (1) zöldbab (3) zöldség (3) zőldség (2) zsír (1) zsömle (2)

2010. február 12., péntek

Gombás burgonyaleves

Hozzávalók:

1/2 kg burgonya
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
2 evőkanál vaj
1-2 pirospaprika
1-2 zöldpaprika
15 dkg gomba
1 leveskocka
1 csipet majoranna
1/4 teáskanál bors
4 evőkanál apróra vágott petrezselyem


Elkészítés:
A burgonyát és a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk. A vajat megforrósítjuk és beletesszük a burgonyát, vöröshagymát fokhagymát a fazékba, és addig forgatjuk benne az alapanyagokat amíg meg nem dinsztelődik, majd felöntjük 1- 1,5 liter vízzel, és lefedve főzzük.A paprikákat kis darabokra vágjuk. A gombát megmossuk, felszeleteljük és a fűszerekkel és a leveskockával együtt az utolsó pillanatban a leveshez adjuk. Meghintjük petrezselyemmel, és frissen tálaljuk.

Illik hozzá a tejszín, és a tejföl.

Párolás: közepes lángon
Főzés: gyenge lángon
Előkészítés: 40 perc
Főzés 15-20 perc

Fagyasztva eltartható 12 hónapig

Egy adag 203 kcal-t illetve 853 kJoule-t tartalmaz

A burgonya vitaminjai: A, E, C és csaknem mindenfajta B vitaminnal, ezenkívül értékes fehérjét és ásványi anyagokat is tartalmaz.

                     Jó étvágyat!
                                 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Tedd közzé te is véleményedet!