Hozzávalók:
60-70 dkg füstölt marhaszegy vagy 1 füstölt csülök
30 dkg fehér nagy szemű bab
10 dkg árpagyöngy
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál zsír, még jobb ha libazsír
1 kávéskanál pirospaprikasó
1 evőkanál liszt
4 tojás
Elkészítés:
a füstölt húst és a babot előző nap külön külön edényben leáztatom, majd főzés előtt több vízben is tisztára mosom. z árpagyöngyöt szintén megmosom és leszűröm, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra összevágom. A babot, a zsírt a finomra vágott vöröshagymát fokhagymát, pirospaprikátm a sót egy vastagfalú lábasba vagy római tálba teszem, meghintem liszttel, jól összekeverem, és felöntöm bőven vízzel, majd felforralom. Utána beleteszem a füstölt húst, és sütőben 2,5-3 óráig párolom. Ha elfőtte a levét folyamatosan pótólni kell, majd a megmosott egész tojásokat is megfőzöm ebben a lében.
Ha a hús, a bab és az árpagyöngy egyaránt omlósan puhára főt, akkor a húst felszeletelem, a tojást cikkekre vágom, és a sólet tetejére téve tálalom.
Elkészítési idő: 3 óra
Energiatartalom: 5140 kJ
Fehérjetartalom: 59 g Jó étvágyat!
Zsírtartalom: 82 g
Szénhidrát 64 g
Ételek cimkéi
alma
(4)
apró
(1)
bab
(1)
barack
(1)
bejgli
(1)
brokkoli
(1)
burgonya
(17)
citrom
(6)
cukor
(2)
cseresznye
(1)
csiga
(1)
csirke
(2)
csirkehús
(3)
csokoládé
(6)
csokoládé kinder
(1)
daganat
(1)
darálthús
(4)
derelye
(1)
desszert
(1)
diabetikus
(1)
diétás
(1)
dió
(11)
dísz
(1)
ecet
(1)
édesség
(34)
egészség
(1)
előétel
(1)
fagylalt
(2)
fahéj
(2)
fánk
(2)
felfújt
(1)
felvágott
(1)
fokhagyma
(1)
fortélyok
(1)
főétel
(26)
főzelék
(4)
főzés
(1)
füge
(1)
galamb
(1)
galuska
(2)
gesztenye
(1)
gomba
(2)
gombóc
(7)
gríz
(1)
gulyás
(1)
gyógyítás
(1)
gyömölcs
(1)
hal
(1)
hamburger zsömle
(2)
Házi praktikák ötletek
(2)
hús
(7)
húsgombóc
(1)
húsvét
(4)
joghurt
(1)
juhtúró
(3)
kakaó
(4)
kalóriaszegény
(1)
kapor
(2)
káposzta
(3)
karalábé
(1)
karamell
(1)
karfiol
(2)
kecske
(2)
kecskepörkölt
(1)
kecskesajt
(1)
kefir
(1)
keksz
(3)
keltészta
(1)
kelttészta
(18)
kenyér
(5)
kenyérrevalók
(2)
kifli
(2)
kókusz
(5)
kolbász
(3)
kombucha
(1)
Konyhai praktikák ötletek
(2)
kovászos
(1)
köret
(7)
köröm
(1)
Köszönet nyílvánítás
(1)
krém
(2)
krémek
(1)
krémes
(1)
krémleves
(1)
lángos
(7)
lekvár
(10)
lekváros
(1)
lencse
(1)
leves
(22)
levesbetét
(5)
liba
(1)
linzer
(1)
lúgosító ételek
(1)
magok
(1)
máj
(2)
májas
(1)
majonéz
(4)
mák
(6)
makaróni
(1)
mandula
(1)
marhahús
(7)
mártás
(6)
mazsola
(1)
meggy
(8)
méz
(1)
muffin
(1)
narancs
(2)
omlós
(1)
öntet
(1)
pacal
(1)
padlizsán
(1)
palacsinta
(4)
paprika
(3)
paradicsom
(7)
péksütemény
(1)
pizza
(2)
pogácsa
(4)
pörkölt
(5)
puding
(3)
pulykahús
(2)
püré
(2)
rácsos pite
(1)
ragu
(1)
rák
(1)
rakott palacsinta
(1)
réteslap
(1)
ribizli
(2)
rizs
(2)
rum
(2)
sajt
(17)
saláta
(5)
sárgabarack
(1)
sárgarépa
(2)
savanyúság
(1)
savbázis egyensúly
(1)
sertés
(8)
sodó
(1)
sonka
(2)
spenót
(1)
sütemény
(47)
süteménydíszítő ötletek
(1)
szalonna
(2)
szezámmag
(2)
szilva
(2)
szósz
(4)
tarhonya
(1)
tárkony
(2)
tartár
(2)
tea
(1)
tej
(5)
tejföl
(11)
tejpor
(1)
tejszín
(4)
tepertő
(1)
tészta
(21)
tibeti kefir gomba
(1)
tojás
(2)
torta
(1)
tök
(2)
töltött
(1)
töpörtyű
(1)
túró
(4)
tyúk
(2)
uborka
(1)
újév
(1)
ünnep
(2)
vaj
(1)
vaníliakrém
(4)
videó
(1)
virsli
(1)
vöröshagyma
(1)
zöldbab
(3)
zöldség
(3)
zőldség
(2)
zsír
(1)
zsömle
(2)
2010. február 12., péntek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Tedd közzé te is véleményedet!