Ételek cimkéi

alma (4) apró (1) bab (1) barack (1) bejgli (1) brokkoli (1) burgonya (17) citrom (6) cukor (2) cseresznye (1) csiga (1) csirke (2) csirkehús (3) csokoládé (6) csokoládé kinder (1) daganat (1) darálthús (4) derelye (1) desszert (1) diabetikus (1) diétás (1) dió (11) dísz (1) ecet (1) édesség (34) egészség (1) előétel (1) fagylalt (2) fahéj (2) fánk (2) felfújt (1) felvágott (1) fokhagyma (1) fortélyok (1) főétel (26) főzelék (4) főzés (1) füge (1) galamb (1) galuska (2) gesztenye (1) gomba (2) gombóc (7) gríz (1) gulyás (1) gyógyítás (1) gyömölcs (1) hal (1) hamburger zsömle (2) Házi praktikák ötletek (2) hús (7) húsgombóc (1) húsvét (4) joghurt (1) juhtúró (3) kakaó (4) kalóriaszegény (1) kapor (2) káposzta (3) karalábé (1) karamell (1) karfiol (2) kecske (2) kecskepörkölt (1) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (3) keltészta (1) kelttészta (18) kenyér (5) kenyérrevalók (2) kifli (2) kókusz (5) kolbász (3) kombucha (1) Konyhai praktikák ötletek (2) kovászos (1) köret (7) köröm (1) Köszönet nyílvánítás (1) krém (2) krémek (1) krémes (1) krémleves (1) lángos (7) lekvár (10) lekváros (1) lencse (1) leves (22) levesbetét (5) liba (1) linzer (1) lúgosító ételek (1) magok (1) máj (2) májas (1) majonéz (4) mák (6) makaróni (1) mandula (1) marhahús (7) mártás (6) mazsola (1) meggy (8) méz (1) muffin (1) narancs (2) omlós (1) öntet (1) pacal (1) padlizsán (1) palacsinta (4) paprika (3) paradicsom (7) péksütemény (1) pizza (2) pogácsa (4) pörkölt (5) puding (3) pulykahús (2) püré (2) rácsos pite (1) ragu (1) rák (1) rakott palacsinta (1) réteslap (1) ribizli (2) rizs (2) rum (2) sajt (17) saláta (5) sárgabarack (1) sárgarépa (2) savanyúság (1) savbázis egyensúly (1) sertés (8) sodó (1) sonka (2) spenót (1) sütemény (47) süteménydíszítő ötletek (1) szalonna (2) szezámmag (2) szilva (2) szósz (4) tarhonya (1) tárkony (2) tartár (2) tea (1) tej (5) tejföl (11) tejpor (1) tejszín (4) tepertő (1) tészta (21) tibeti kefir gomba (1) tojás (2) torta (1) tök (2) töltött (1) töpörtyű (1) túró (4) tyúk (2) uborka (1) újév (1) ünnep (2) vaj (1) vaníliakrém (4) videó (1) virsli (1) vöröshagyma (1) zöldbab (3) zöldség (3) zőldség (2) zsír (1) zsömle (2)

2010. február 12., péntek

Zserbó szelet I.

Hozzávalók:


25 dkg margarin
50 dkg liszt
3 tojás sárgája
késhegynyi szódabikarbóna
3 dkg élesztő
2 dl tej
2 evőkanál cukor
margarin és liszt a tepsi kikenéséhez


Töltelékhez:
10-20 dkg sárgabarack lekvár
20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
2 cl rum ami elhagyható


Mázhoz:
15 dkg tortabevonó étcsokoládé
0,5 dl étolaj

Az élesztőt a cukorral elkevert meleg tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a tészta alapanyagaihoz és jól összegyúrjuk.
3 vagy 4 részre osztjuk és 3-vagy 4 lapot gyúrunk belőle.
Az első lapot kikent lisztezett tepsibe tesszük, és megkenjük a sárgabaracklekvárral és megszórjuk cukros darált dióval, megcsepegtetjük rummal, majd erre ráhelyezzük a második lapot. Így fojtatjuk a rétegezést, végül a tetejére tésztalap kerüljön.
Az így összeállított süteményt 1 órán át még a tepsiben hagyjuk kelni.
170 °C-os sütőbe csúsztatva 40 percig sütjük, majd ha kihűtjük.
Vízfürdőben az olajjal együtt felolvasztjuk a csokoládét, majd a tészta tetejére öntjük. Meleg száraz késsel, (forró vízbe mártjuk, majd letöröljük) a tetejét simára egyengetjük.
Hűtőben tesszük dermedni.
Fogyasztás előtt meleg késsel 2×4 cm-es téglalapokká vágjuk, majd tálcára rendezve tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Tedd közzé te is véleményedet!