Ételek cimkéi

alma (4) apró (1) bab (1) barack (1) bejgli (1) brokkoli (1) burgonya (17) citrom (6) cukor (2) cseresznye (1) csiga (1) csirke (2) csirkehús (3) csokoládé (6) csokoládé kinder (1) daganat (1) darálthús (4) derelye (1) desszert (1) diabetikus (1) diétás (1) dió (11) dísz (1) ecet (1) édesség (34) egészség (1) előétel (1) fagylalt (2) fahéj (2) fánk (2) felfújt (1) felvágott (1) fokhagyma (1) fortélyok (1) főétel (26) főzelék (4) főzés (1) füge (1) galamb (1) galuska (2) gesztenye (1) gomba (2) gombóc (7) gríz (1) gulyás (1) gyógyítás (1) gyömölcs (1) hal (1) hamburger zsömle (2) Házi praktikák ötletek (2) hús (7) húsgombóc (1) húsvét (4) joghurt (1) juhtúró (3) kakaó (4) kalóriaszegény (1) kapor (2) káposzta (3) karalábé (1) karamell (1) karfiol (2) kecske (2) kecskepörkölt (1) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (3) keltészta (1) kelttészta (18) kenyér (5) kenyérrevalók (2) kifli (2) kókusz (5) kolbász (3) kombucha (1) Konyhai praktikák ötletek (2) kovászos (1) köret (7) köröm (1) Köszönet nyílvánítás (1) krém (2) krémek (1) krémes (1) krémleves (1) lángos (7) lekvár (10) lekváros (1) lencse (1) leves (22) levesbetét (5) liba (1) linzer (1) lúgosító ételek (1) magok (1) máj (2) májas (1) majonéz (4) mák (6) makaróni (1) mandula (1) marhahús (7) mártás (6) mazsola (1) meggy (8) méz (1) muffin (1) narancs (2) omlós (1) öntet (1) pacal (1) padlizsán (1) palacsinta (4) paprika (3) paradicsom (7) péksütemény (1) pizza (2) pogácsa (4) pörkölt (5) puding (3) pulykahús (2) püré (2) rácsos pite (1) ragu (1) rák (1) rakott palacsinta (1) réteslap (1) ribizli (2) rizs (2) rum (2) sajt (17) saláta (5) sárgabarack (1) sárgarépa (2) savanyúság (1) savbázis egyensúly (1) sertés (8) sodó (1) sonka (2) spenót (1) sütemény (47) süteménydíszítő ötletek (1) szalonna (2) szezámmag (2) szilva (2) szósz (4) tarhonya (1) tárkony (2) tartár (2) tea (1) tej (5) tejföl (11) tejpor (1) tejszín (4) tepertő (1) tészta (21) tibeti kefir gomba (1) tojás (2) torta (1) tök (2) töltött (1) töpörtyű (1) túró (4) tyúk (2) uborka (1) újév (1) ünnep (2) vaj (1) vaníliakrém (4) videó (1) virsli (1) vöröshagyma (1) zöldbab (3) zöldség (3) zőldség (2) zsír (1) zsömle (2)

2010. február 12., péntek

Linzerkoszorú

Hozzávalók:


45 dkg liszt
30 dkg Ráma margarin
25 dkg porcukor
1 tojás
3 tojás sárgája

reszelt citromhéj
vaníliás cukor

Töltelékhez:
30 dkg baracklekvár
3 cl rum, vagy aroma
fél narancs reszelt héja


A tetejére:
15 dkg dió durvára darálva
kristálycukor


Elkészítés:
A lisztet a hűtőben jól lehűtjük, a margarint szobahőmérsékleten hagyjuk.
A lehűtött lisztet tálba tesszük, hozzáadagoljuk a reszelt citromhéjat, sót. A margarint összemorzsoljuk a liszttel két tenyerünkkel. Hozzáadjuk a porcukrot a tojás sárgáját és az egészet egy tömeggé forgatjuk - nem gyúrva! ha kész azonnal 1 óra pihenésre a hűtőbe tesszük.
Kivétel után kissé átgyúrjuk, lisztel behintett deszkán fél centi vastagra elnyújtjuk, majd hullámos szélű ( 5-6 cm-es átmérőjű ) szaggatóval kiszaggatjuk. Az így kapott tésztakorongokat kétfelé osztjuk, és egyik felének közepét 2 cm-es pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
Ezeket lekenjük a felvert tojással, majd megszórjuk vágott dióval, csipetnyi kristálycukorral.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A sütőlemezünket lekenjük, és az összes kiszúratlan és kiszúrt tésztakorongokat aranysárgára megsütjük. Ekkor kivesszük a sütőből és hagyjuk kihülni.
Ezután a sima lapok közepére diónyi ízesített lekvár halmot teszünk, erre ráhelyezzük a diós lapokat úgy, hogy a lekvár kilátszódjon a kiszúrt közepükön.
Enyhén összenyomkodjuk, csak annyira hogy a lekvártól összeragadjon a sütemény.
Porcukorral meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Tedd közzé te is véleményedet!