Ételek cimkéi

alma (4) apró (1) bab (1) barack (1) bejgli (1) brokkoli (1) burgonya (17) citrom (6) cukor (2) cseresznye (1) csiga (1) csirke (2) csirkehús (3) csokoládé (6) csokoládé kinder (1) daganat (1) darálthús (4) derelye (1) desszert (1) diabetikus (1) diétás (1) dió (11) dísz (1) ecet (1) édesség (34) egészség (1) előétel (1) fagylalt (2) fahéj (2) fánk (2) felfújt (1) felvágott (1) fokhagyma (1) fortélyok (1) főétel (26) főzelék (4) főzés (1) füge (1) galamb (1) galuska (2) gesztenye (1) gomba (2) gombóc (7) gríz (1) gulyás (1) gyógyítás (1) gyömölcs (1) hal (1) hamburger zsömle (2) Házi praktikák ötletek (2) hús (7) húsgombóc (1) húsvét (4) joghurt (1) juhtúró (3) kakaó (4) kalóriaszegény (1) kapor (2) káposzta (3) karalábé (1) karamell (1) karfiol (2) kecske (2) kecskepörkölt (1) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (3) keltészta (1) kelttészta (18) kenyér (5) kenyérrevalók (2) kifli (2) kókusz (5) kolbász (3) kombucha (1) Konyhai praktikák ötletek (2) kovászos (1) köret (7) köröm (1) Köszönet nyílvánítás (1) krém (2) krémek (1) krémes (1) krémleves (1) lángos (7) lekvár (10) lekváros (1) lencse (1) leves (22) levesbetét (5) liba (1) linzer (1) lúgosító ételek (1) magok (1) máj (2) májas (1) majonéz (4) mák (6) makaróni (1) mandula (1) marhahús (7) mártás (6) mazsola (1) meggy (8) méz (1) muffin (1) narancs (2) omlós (1) öntet (1) pacal (1) padlizsán (1) palacsinta (4) paprika (3) paradicsom (7) péksütemény (1) pizza (2) pogácsa (4) pörkölt (5) puding (3) pulykahús (2) püré (2) rácsos pite (1) ragu (1) rák (1) rakott palacsinta (1) réteslap (1) ribizli (2) rizs (2) rum (2) sajt (17) saláta (5) sárgabarack (1) sárgarépa (2) savanyúság (1) savbázis egyensúly (1) sertés (8) sodó (1) sonka (2) spenót (1) sütemény (47) süteménydíszítő ötletek (1) szalonna (2) szezámmag (2) szilva (2) szósz (4) tarhonya (1) tárkony (2) tartár (2) tea (1) tej (5) tejföl (11) tejpor (1) tejszín (4) tepertő (1) tészta (21) tibeti kefir gomba (1) tojás (2) torta (1) tök (2) töltött (1) töpörtyű (1) túró (4) tyúk (2) uborka (1) újév (1) ünnep (2) vaj (1) vaníliakrém (4) videó (1) virsli (1) vöröshagyma (1) zöldbab (3) zöldség (3) zőldség (2) zsír (1) zsömle (2)

2010. február 12., péntek

Töltött sárgarépa

Hozzávalók:


2 nagy sárgarépa körülbelül 50 dkg-nyi

5 dkg vaj
5 dkg juhtúró
1 csokor snidling
1 csomó petrezselyemzöld
1 púpozott teáskanál szardellapaszta
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál citromlé
1 evőkanál sűrű tejföl
1 teáskanál mustár
1 csipet cukor
1 evőkanál reszelt sajt


Elkészítés:

A sárgarépákat metisztítom, és sós vízben félpuhára főzöm
Közben a vajat habosra keverem a juhtúróval, hozzáadom a snidlinget a petrzselyemzöldet és a szardellapasztát, a zúzott fokhagymát, citromlevét mustárt, tejfölt és a csipetnyi cukrot.
A félig főtt sárgarépát almakiszúróval kifúrom, és egycentis falat hagyva kiszedem a belsejét. Az üreget megtöltöm a juhtúrós krémmel és a töltött sárgarépát alufóliába csomagolom és legalább egy napra hűtőszekrénybe teszem.
Tálalás előtt ferde szeletekre vágom, a maradék tőltelékből apró gömböket formálom és reszelt sajtba forgatva kínálom.
Előre elkészíthető, mutatós, finom előétel.

Elkészítési idő: 1 óra
Energiatartalom: 610 kJ
Fehérjetartalom: 3 g
Zsírtartalom: 11 g
Szénhidráttartalom: 8 g                            Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Tedd közzé te is véleményedet!