Ételek cimkéi

alma (4) apró (1) bab (1) barack (1) bejgli (1) brokkoli (1) burgonya (17) citrom (6) cukor (2) cseresznye (1) csiga (1) csirke (2) csirkehús (3) csokoládé (6) csokoládé kinder (1) daganat (1) darálthús (4) derelye (1) desszert (1) diabetikus (1) diétás (1) dió (11) dísz (1) ecet (1) édesség (34) egészség (1) előétel (1) fagylalt (2) fahéj (2) fánk (2) felfújt (1) felvágott (1) fokhagyma (1) fortélyok (1) főétel (26) főzelék (4) főzés (1) füge (1) galamb (1) galuska (2) gesztenye (1) gomba (2) gombóc (7) gríz (1) gulyás (1) gyógyítás (1) gyömölcs (1) hal (1) hamburger zsömle (2) Házi praktikák ötletek (2) hús (7) húsgombóc (1) húsvét (4) joghurt (1) juhtúró (3) kakaó (4) kalóriaszegény (1) kapor (2) káposzta (3) karalábé (1) karamell (1) karfiol (2) kecske (2) kecskepörkölt (1) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (3) keltészta (1) kelttészta (18) kenyér (5) kenyérrevalók (2) kifli (2) kókusz (5) kolbász (3) kombucha (1) Konyhai praktikák ötletek (2) kovászos (1) köret (7) köröm (1) Köszönet nyílvánítás (1) krém (2) krémek (1) krémes (1) krémleves (1) lángos (7) lekvár (10) lekváros (1) lencse (1) leves (22) levesbetét (5) liba (1) linzer (1) lúgosító ételek (1) magok (1) máj (2) májas (1) majonéz (4) mák (6) makaróni (1) mandula (1) marhahús (7) mártás (6) mazsola (1) meggy (8) méz (1) muffin (1) narancs (2) omlós (1) öntet (1) pacal (1) padlizsán (1) palacsinta (4) paprika (3) paradicsom (7) péksütemény (1) pizza (2) pogácsa (4) pörkölt (5) puding (3) pulykahús (2) püré (2) rácsos pite (1) ragu (1) rák (1) rakott palacsinta (1) réteslap (1) ribizli (2) rizs (2) rum (2) sajt (17) saláta (5) sárgabarack (1) sárgarépa (2) savanyúság (1) savbázis egyensúly (1) sertés (8) sodó (1) sonka (2) spenót (1) sütemény (47) süteménydíszítő ötletek (1) szalonna (2) szezámmag (2) szilva (2) szósz (4) tarhonya (1) tárkony (2) tartár (2) tea (1) tej (5) tejföl (11) tejpor (1) tejszín (4) tepertő (1) tészta (21) tibeti kefir gomba (1) tojás (2) torta (1) tök (2) töltött (1) töpörtyű (1) túró (4) tyúk (2) uborka (1) újév (1) ünnep (2) vaj (1) vaníliakrém (4) videó (1) virsli (1) vöröshagyma (1) zöldbab (3) zöldség (3) zőldség (2) zsír (1) zsömle (2)

2010. február 12., péntek

Zöldfűszeres krémleves húsgombóccal

Hozzávalók 4 személyre:

50 g petrezselyemszár
50 g zellerlevél
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál vaj
3 evőkanál liszt
1 liter tej
125 g sütnivaló kolbász
1 tojás
2 evőkanál zsemlemorzsa
4 evőkanál finomra vágott petrezselyem
1 csipet őrölt szerecsendió
4 evőkanál tejszín
1/2 leveskocka összenyomva

bors


Elkészítés:
A fűszernövényeket megmossuk, és apróra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és kockákra vágjuk, majd 5 percig pároljuk a vajban és lisztet szórunk rá, belekeverjük a tejet majd 11-15 percig főzzük.
A kolbász héját lehúzzuk, belsejét összenyomjuk, és a tojásfehérjével, zsemlemorzsával, 1 evőkanál petrezselyemmel és a szerecsendióval elkeverjük és fűszerezzük. A tojássárgáját és a tejszínt összekeverjük.
A levest leszűrjük, a sűrűjét a szűrőn. Teáskanálnyi húsgombócokat formálunk és beletesszük a levesbe , és puhára főzzük.
A húsleveskockával, sóval és borssal ízesítjük, és a tűzhelyről levéve belekeverjük a tojássárgáját és a petrezselymet.

Elkészítés: 30 perc
Főzés 20 perc
A húsgombócok párolása: 10 perc, gyenge tűzön

1 adag 473 kcl-t illetve 1982 kJoule-t tartalmaz

Tipp: A húsgombócokat készen lefagyaszthatjuk a leveshez.
                                                                                                     Jó étvágyat!

                                                                                                                             

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Tedd közzé te is véleményedet!