Ételek cimkéi

alma (4) apró (1) bab (1) barack (1) bejgli (1) brokkoli (1) burgonya (17) citrom (6) cukor (2) cseresznye (1) csiga (1) csirke (2) csirkehús (3) csokoládé (6) csokoládé kinder (1) daganat (1) darálthús (4) derelye (1) desszert (1) diabetikus (1) diétás (1) dió (11) dísz (1) ecet (1) édesség (34) egészség (1) előétel (1) fagylalt (2) fahéj (2) fánk (2) felfújt (1) felvágott (1) fokhagyma (1) fortélyok (1) főétel (26) főzelék (4) főzés (1) füge (1) galamb (1) galuska (2) gesztenye (1) gomba (2) gombóc (7) gríz (1) gulyás (1) gyógyítás (1) gyömölcs (1) hal (1) hamburger zsömle (2) Házi praktikák ötletek (2) hús (7) húsgombóc (1) húsvét (4) joghurt (1) juhtúró (3) kakaó (4) kalóriaszegény (1) kapor (2) káposzta (3) karalábé (1) karamell (1) karfiol (2) kecske (2) kecskepörkölt (1) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (3) keltészta (1) kelttészta (18) kenyér (5) kenyérrevalók (2) kifli (2) kókusz (5) kolbász (3) kombucha (1) Konyhai praktikák ötletek (2) kovászos (1) köret (7) köröm (1) Köszönet nyílvánítás (1) krém (2) krémek (1) krémes (1) krémleves (1) lángos (7) lekvár (10) lekváros (1) lencse (1) leves (22) levesbetét (5) liba (1) linzer (1) lúgosító ételek (1) magok (1) máj (2) májas (1) majonéz (4) mák (6) makaróni (1) mandula (1) marhahús (7) mártás (6) mazsola (1) meggy (8) méz (1) muffin (1) narancs (2) omlós (1) öntet (1) pacal (1) padlizsán (1) palacsinta (4) paprika (3) paradicsom (7) péksütemény (1) pizza (2) pogácsa (4) pörkölt (5) puding (3) pulykahús (2) püré (2) rácsos pite (1) ragu (1) rák (1) rakott palacsinta (1) réteslap (1) ribizli (2) rizs (2) rum (2) sajt (17) saláta (5) sárgabarack (1) sárgarépa (2) savanyúság (1) savbázis egyensúly (1) sertés (8) sodó (1) sonka (2) spenót (1) sütemény (47) süteménydíszítő ötletek (1) szalonna (2) szezámmag (2) szilva (2) szósz (4) tarhonya (1) tárkony (2) tartár (2) tea (1) tej (5) tejföl (11) tejpor (1) tejszín (4) tepertő (1) tészta (21) tibeti kefir gomba (1) tojás (2) torta (1) tök (2) töltött (1) töpörtyű (1) túró (4) tyúk (2) uborka (1) újév (1) ünnep (2) vaj (1) vaníliakrém (4) videó (1) virsli (1) vöröshagyma (1) zöldbab (3) zöldség (3) zőldség (2) zsír (1) zsömle (2)

2010. február 12., péntek

Narancsos szivecskék

 Az igazi édességszájúak nem csak karácsony táján fogyasztják örömmel a narancsos szíveket. Ez a sütemény kiváló délutáni teához vagy egy csésze kávéhoz. Forrón sose együk, legalább egy órán át hagyjuk hűlni.

Hozzávalók körülbelül 30 szívhez:


25 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg lágy vaj
1 csipetnyi só
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás


A töltelékhez és díszítéshez:


10 dkg narancslekvár
10 dkg étcsokoládé tortabevonós
5 dkg dió


Elkészítés:

A lisztet, cukrot, sót, vaníliás cukrot és a vajat egy keverőtálban sűrű masszává keverjük gyúrjuk és egy órán át hagyjuk pihentetni.
A egy órai pihentetés után átgyúrjuk, szív alakú formával 60 darabot kiszúrunk belőle, kizsírozott tepsibe tesszük és megsütjük. Sütés után késsel szedjük fel a tepsiből.
A szíveket narancsdzsemmel kettesével összeragasztjuk. A csokoládébevonót vízfürdőben felolvasztjuk, majd folytonos kavargatás közben lehűtjük. Utána meleg vízben ismét feloldjuk. A lapocskákat megkenjük vele,dióbéllel díszítjük.

Tipp:
Gyorsabban lesz kész, ha a szíveket narancsléből és porcukorból készült öntettel vonjuk be, és kandírozott gyümölcsökkel díszítjük.

Egy szív: 132 kalória illetve 552 joule-t tartalmaz

Elkészítési idő: 40 perc
Sütés: 10 perc
Villanysütő 200 °C
Gázsütő: 3-4. fokozat


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Tedd közzé te is véleményedet!