Ételek cimkéi

alma (4) apró (1) bab (1) barack (1) bejgli (1) brokkoli (1) burgonya (17) citrom (6) cukor (2) cseresznye (1) csiga (1) csirke (2) csirkehús (3) csokoládé (6) csokoládé kinder (1) daganat (1) darálthús (4) derelye (1) desszert (1) diabetikus (1) diétás (1) dió (11) dísz (1) ecet (1) édesség (34) egészség (1) előétel (1) fagylalt (2) fahéj (2) fánk (2) felfújt (1) felvágott (1) fokhagyma (1) fortélyok (1) főétel (26) főzelék (4) főzés (1) füge (1) galamb (1) galuska (2) gesztenye (1) gomba (2) gombóc (7) gríz (1) gulyás (1) gyógyítás (1) gyömölcs (1) hal (1) hamburger zsömle (2) Házi praktikák ötletek (2) hús (7) húsgombóc (1) húsvét (4) joghurt (1) juhtúró (3) kakaó (4) kalóriaszegény (1) kapor (2) káposzta (3) karalábé (1) karamell (1) karfiol (2) kecske (2) kecskepörkölt (1) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (3) keltészta (1) kelttészta (18) kenyér (5) kenyérrevalók (2) kifli (2) kókusz (5) kolbász (3) kombucha (1) Konyhai praktikák ötletek (2) kovászos (1) köret (7) köröm (1) Köszönet nyílvánítás (1) krém (2) krémek (1) krémes (1) krémleves (1) lángos (7) lekvár (10) lekváros (1) lencse (1) leves (22) levesbetét (5) liba (1) linzer (1) lúgosító ételek (1) magok (1) máj (2) májas (1) majonéz (4) mák (6) makaróni (1) mandula (1) marhahús (7) mártás (6) mazsola (1) meggy (8) méz (1) muffin (1) narancs (2) omlós (1) öntet (1) pacal (1) padlizsán (1) palacsinta (4) paprika (3) paradicsom (7) péksütemény (1) pizza (2) pogácsa (4) pörkölt (5) puding (3) pulykahús (2) püré (2) rácsos pite (1) ragu (1) rák (1) rakott palacsinta (1) réteslap (1) ribizli (2) rizs (2) rum (2) sajt (17) saláta (5) sárgabarack (1) sárgarépa (2) savanyúság (1) savbázis egyensúly (1) sertés (8) sodó (1) sonka (2) spenót (1) sütemény (47) süteménydíszítő ötletek (1) szalonna (2) szezámmag (2) szilva (2) szósz (4) tarhonya (1) tárkony (2) tartár (2) tea (1) tej (5) tejföl (11) tejpor (1) tejszín (4) tepertő (1) tészta (21) tibeti kefir gomba (1) tojás (2) torta (1) tök (2) töltött (1) töpörtyű (1) túró (4) tyúk (2) uborka (1) újév (1) ünnep (2) vaj (1) vaníliakrém (4) videó (1) virsli (1) vöröshagyma (1) zöldbab (3) zöldség (3) zőldség (2) zsír (1) zsömle (2)

2010. február 12., péntek

Legényfogó leves

Hozzávalók:


15 dkg leveszöldség vegyesen
10 dkg gomba
1 kis fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
40 dkg sertéslapocka
10 dkg zöldborsó

1 csipet örölt feketebors
20 dkg sertés vagy szárnyasmáj szívvel
2 tojás sárgája
1 dl tejföl
1 dl tejszín
1/2 citrom leve


A vajas galuskához hozzávalók:


7 dkg liszt
3 dkg vaj
1 tojás


Elkészítés:
A zöldségeket és a gombát kockákra vágom, a finomra vágott hagymát kevés olajban megfuttatom, és ráteszem a zöldségeket, gombát és kissé átpirítom. Beleteszem a szintén kockára vágott sertéshúst, a zöldborsót, és felengedem 1,5 vízzel, sóval, borssal fűszerezem, és puhára főzöm. Amikor a hús félig megpuhult, akkor teszem bele az összevágott májat szivet is.
A lisztből, vajból és a tojásból könnyű galuskatésztát készítek és a levesbe szaggatom.
Tálalás előtt tojásárgájával elkevert tejföllel és tejszínnel dúsítom.
Pikáns, kissé savanykás ízét a legvégén hozzáadott kevés citrom levétől kapja.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 90 perc
Energiatartalom 3070 kJ
Fehérjetartalom: 37 g
Zsírtartalom: 53 g
Szénhidráttartalom: 26 g     
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Tedd közzé te is véleményedet!