Ételek cimkéi

alma (4) apró (1) bab (1) barack (1) bejgli (1) brokkoli (1) burgonya (17) citrom (6) cukor (2) cseresznye (1) csiga (1) csirke (2) csirkehús (3) csokoládé (6) csokoládé kinder (1) daganat (1) darálthús (4) derelye (1) desszert (1) diabetikus (1) diétás (1) dió (11) dísz (1) ecet (1) édesség (34) egészség (1) előétel (1) fagylalt (2) fahéj (2) fánk (2) felfújt (1) felvágott (1) fokhagyma (1) fortélyok (1) főétel (26) főzelék (4) főzés (1) füge (1) galamb (1) galuska (2) gesztenye (1) gomba (2) gombóc (7) gríz (1) gulyás (1) gyógyítás (1) gyömölcs (1) hal (1) hamburger zsömle (2) Házi praktikák ötletek (2) hús (7) húsgombóc (1) húsvét (4) joghurt (1) juhtúró (3) kakaó (4) kalóriaszegény (1) kapor (2) káposzta (3) karalábé (1) karamell (1) karfiol (2) kecske (2) kecskepörkölt (1) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (3) keltészta (1) kelttészta (18) kenyér (5) kenyérrevalók (2) kifli (2) kókusz (5) kolbász (3) kombucha (1) Konyhai praktikák ötletek (2) kovászos (1) köret (7) köröm (1) Köszönet nyílvánítás (1) krém (2) krémek (1) krémes (1) krémleves (1) lángos (7) lekvár (10) lekváros (1) lencse (1) leves (22) levesbetét (5) liba (1) linzer (1) lúgosító ételek (1) magok (1) máj (2) májas (1) majonéz (4) mák (6) makaróni (1) mandula (1) marhahús (7) mártás (6) mazsola (1) meggy (8) méz (1) muffin (1) narancs (2) omlós (1) öntet (1) pacal (1) padlizsán (1) palacsinta (4) paprika (3) paradicsom (7) péksütemény (1) pizza (2) pogácsa (4) pörkölt (5) puding (3) pulykahús (2) püré (2) rácsos pite (1) ragu (1) rák (1) rakott palacsinta (1) réteslap (1) ribizli (2) rizs (2) rum (2) sajt (17) saláta (5) sárgabarack (1) sárgarépa (2) savanyúság (1) savbázis egyensúly (1) sertés (8) sodó (1) sonka (2) spenót (1) sütemény (47) süteménydíszítő ötletek (1) szalonna (2) szezámmag (2) szilva (2) szósz (4) tarhonya (1) tárkony (2) tartár (2) tea (1) tej (5) tejföl (11) tejpor (1) tejszín (4) tepertő (1) tészta (21) tibeti kefir gomba (1) tojás (2) torta (1) tök (2) töltött (1) töpörtyű (1) túró (4) tyúk (2) uborka (1) újév (1) ünnep (2) vaj (1) vaníliakrém (4) videó (1) virsli (1) vöröshagyma (1) zöldbab (3) zöldség (3) zőldség (2) zsír (1) zsömle (2)

2010. február 13., szombat

Kekszes mákos süti

Hozzávalók:
5 tojás
6 evőkanál cukor
10 dkg darált mák
10 dkg kókuszreszelék
6 evőkanál liszt
0,5 csomag sütőpor
3 csomag keksz
vaj és liszt a tepsi kikenéséhez


Krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
1 evőkanál liszt
0,5 dl tej
25 dkg margarin
6 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor


Mázhoz:
20 dkg porcukor
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál olaj


Elkészítés:
A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadunk 10 evőkanál vizet, darált mákot, kókuszreszeléket a 6 evőkanál lisztet és a sütőport, jól kikeverjük és a masszát a kikent tepsibe öntjük, előmelegített sütőben 200 °C-on megsütjük.
A pudingport 1 evőkanál liszttel fél liter tejben megfőzzük, lehűtjük, összekeverjük a 25 dkg margarinnal, 6 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral.
A megsült tésztára öntjük a kész krémet, erre tesszük egymás mellé helyezve a kekszeket.
A mázhoz az összetevőket 3 evőkanál forró vízzel jól kikeverjük, és bevonjuk a kész kakaómázzal a sütink tetejét, végül a kókuszreszelékkel megszórjuk, tárcára rendezve kínáljuk.


Jó étvágyat!
 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Tedd közzé te is véleményedet!