Ételek cimkéi

alma (4) apró (1) bab (1) barack (1) bejgli (1) brokkoli (1) burgonya (17) citrom (6) cukor (2) cseresznye (1) csiga (1) csirke (2) csirkehús (3) csokoládé (6) csokoládé kinder (1) daganat (1) darálthús (4) derelye (1) desszert (1) diabetikus (1) diétás (1) dió (11) dísz (1) ecet (1) édesség (34) egészség (1) előétel (1) fagylalt (2) fahéj (2) fánk (2) felfújt (1) felvágott (1) fokhagyma (1) fortélyok (1) főétel (26) főzelék (4) főzés (1) füge (1) galamb (1) galuska (2) gesztenye (1) gomba (2) gombóc (7) gríz (1) gulyás (1) gyógyítás (1) gyömölcs (1) hal (1) hamburger zsömle (2) Házi praktikák ötletek (2) hús (7) húsgombóc (1) húsvét (4) joghurt (1) juhtúró (3) kakaó (4) kalóriaszegény (1) kapor (2) káposzta (3) karalábé (1) karamell (1) karfiol (2) kecske (2) kecskepörkölt (1) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (3) keltészta (1) kelttészta (18) kenyér (5) kenyérrevalók (2) kifli (2) kókusz (5) kolbász (3) kombucha (1) Konyhai praktikák ötletek (2) kovászos (1) köret (7) köröm (1) Köszönet nyílvánítás (1) krém (2) krémek (1) krémes (1) krémleves (1) lángos (7) lekvár (10) lekváros (1) lencse (1) leves (22) levesbetét (5) liba (1) linzer (1) lúgosító ételek (1) magok (1) máj (2) májas (1) majonéz (4) mák (6) makaróni (1) mandula (1) marhahús (7) mártás (6) mazsola (1) meggy (8) méz (1) muffin (1) narancs (2) omlós (1) öntet (1) pacal (1) padlizsán (1) palacsinta (4) paprika (3) paradicsom (7) péksütemény (1) pizza (2) pogácsa (4) pörkölt (5) puding (3) pulykahús (2) püré (2) rácsos pite (1) ragu (1) rák (1) rakott palacsinta (1) réteslap (1) ribizli (2) rizs (2) rum (2) sajt (17) saláta (5) sárgabarack (1) sárgarépa (2) savanyúság (1) savbázis egyensúly (1) sertés (8) sodó (1) sonka (2) spenót (1) sütemény (47) süteménydíszítő ötletek (1) szalonna (2) szezámmag (2) szilva (2) szósz (4) tarhonya (1) tárkony (2) tartár (2) tea (1) tej (5) tejföl (11) tejpor (1) tejszín (4) tepertő (1) tészta (21) tibeti kefir gomba (1) tojás (2) torta (1) tök (2) töltött (1) töpörtyű (1) túró (4) tyúk (2) uborka (1) újév (1) ünnep (2) vaj (1) vaníliakrém (4) videó (1) virsli (1) vöröshagyma (1) zöldbab (3) zöldség (3) zőldség (2) zsír (1) zsömle (2)

2010. május 14., péntek

Házi májgaluska - Dusa Ági receptje alapján

Hozzávalók :
1 kg megtisztított csirkemáj, 2 fej vöröshagyma, 3 tojás, 10 dkg búzadara, 5 dkg zsemlemorzsa, só, bors, majoranna, petrezselyem

Elkészítés :
A csirkemájat húsdarálón ledaráljuk. A két fel vöröshagymár apróra vágjuk és megdiszteljük. Hagyjuk kihűlni, majd a darált májhoz keverjük. Adjuk hozzá a 3 egész tojást. ízlés szerint fűszerezzük, sóval ( vagy vegetával ), borssal, majorannával, apróra vágott petrezselyemmel. Ezután adjuk hozzá a zsemlemorzsát és a búzadarát, majd hagyjuk egy órát át pihenni.
Pihentetés után tegyünk fel vízet forrni. A főzővízbe tehetünk vegetát, borsot is. Ha a víz felforrt, kanállal szaggasunk belőle galuskákat. Arra figyeljetek, hogy a főzés során meg fog dagadni amit kiszaggattok.
Ez egy nagyobb mennyiség, én le szoktam a nagy részét fagyasztani és húsleves készítésekor mindig csak annyit veszek elő belőle, amennyit éppen elfogyasztunk

A sütés-főzés blogspot az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Tedd közzé te is véleményedet!