Hozzávalók:
1 kg savanykás alma
8 dl és 8-10 ek. víz
kb: 20 dkg cukor
3 csomag vaníliás pudingpor
50 dkg szögletes háztartási keksz
5 dkg vaj
4 ek. kakaópor
4 ek. cukor
ELKÉSZÍTÉS
Az almát hámozás után lereszeljük. Lábosba öntjük, 5 dl vizet ráöntünk, a cukorral
ízesítjük. Felforrás után 10 percig puhára főzzük. A 3 csomag vaníliás pudingport 3 dl
vízzel elkeverjük és az almára öntjük. Kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól
besűrűsödik. Egy kb. 28x23 cm-es tepsi alját keksszel kirakjuk. A már csak langyos
almakrémet egyenletesen rásimítjuk. A tetejét is keksszel kirakjuk.
A kakaóport a cukorral, 8-10 ek. vízzel kevergetve felforraljuk. A tűzről levéve a vajat
hozzáadjuk, és a keksz tetejére kenjük. Kb. 6-8 órai állás után négyzet alakúra
daraboljuk. :P :P
A sütés-főzés blogspot az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.
Ételek cimkéi
alma
(4)
apró
(1)
bab
(1)
barack
(1)
bejgli
(1)
brokkoli
(1)
burgonya
(17)
citrom
(6)
cukor
(2)
cseresznye
(1)
csiga
(1)
csirke
(2)
csirkehús
(3)
csokoládé
(6)
csokoládé kinder
(1)
daganat
(1)
darálthús
(4)
derelye
(1)
desszert
(1)
diabetikus
(1)
diétás
(1)
dió
(11)
dísz
(1)
ecet
(1)
édesség
(34)
egészség
(1)
előétel
(1)
fagylalt
(2)
fahéj
(2)
fánk
(2)
felfújt
(1)
felvágott
(1)
fokhagyma
(1)
fortélyok
(1)
főétel
(26)
főzelék
(4)
főzés
(1)
füge
(1)
galamb
(1)
galuska
(2)
gesztenye
(1)
gomba
(2)
gombóc
(7)
gríz
(1)
gulyás
(1)
gyógyítás
(1)
gyömölcs
(1)
hal
(1)
hamburger zsömle
(2)
Házi praktikák ötletek
(2)
hús
(7)
húsgombóc
(1)
húsvét
(4)
joghurt
(1)
juhtúró
(3)
kakaó
(4)
kalóriaszegény
(1)
kapor
(2)
káposzta
(3)
karalábé
(1)
karamell
(1)
karfiol
(2)
kecske
(2)
kecskepörkölt
(1)
kecskesajt
(1)
kefir
(1)
keksz
(3)
keltészta
(1)
kelttészta
(18)
kenyér
(5)
kenyérrevalók
(2)
kifli
(2)
kókusz
(5)
kolbász
(3)
kombucha
(1)
Konyhai praktikák ötletek
(2)
kovászos
(1)
köret
(7)
köröm
(1)
Köszönet nyílvánítás
(1)
krém
(2)
krémek
(1)
krémes
(1)
krémleves
(1)
lángos
(7)
lekvár
(10)
lekváros
(1)
lencse
(1)
leves
(22)
levesbetét
(5)
liba
(1)
linzer
(1)
lúgosító ételek
(1)
magok
(1)
máj
(2)
májas
(1)
majonéz
(4)
mák
(6)
makaróni
(1)
mandula
(1)
marhahús
(7)
mártás
(6)
mazsola
(1)
meggy
(8)
méz
(1)
muffin
(1)
narancs
(2)
omlós
(1)
öntet
(1)
pacal
(1)
padlizsán
(1)
palacsinta
(4)
paprika
(3)
paradicsom
(7)
péksütemény
(1)
pizza
(2)
pogácsa
(4)
pörkölt
(5)
puding
(3)
pulykahús
(2)
püré
(2)
rácsos pite
(1)
ragu
(1)
rák
(1)
rakott palacsinta
(1)
réteslap
(1)
ribizli
(2)
rizs
(2)
rum
(2)
sajt
(17)
saláta
(5)
sárgabarack
(1)
sárgarépa
(2)
savanyúság
(1)
savbázis egyensúly
(1)
sertés
(8)
sodó
(1)
sonka
(2)
spenót
(1)
sütemény
(47)
süteménydíszítő ötletek
(1)
szalonna
(2)
szezámmag
(2)
szilva
(2)
szósz
(4)
tarhonya
(1)
tárkony
(2)
tartár
(2)
tea
(1)
tej
(5)
tejföl
(11)
tejpor
(1)
tejszín
(4)
tepertő
(1)
tészta
(21)
tibeti kefir gomba
(1)
tojás
(2)
torta
(1)
tök
(2)
töltött
(1)
töpörtyű
(1)
túró
(4)
tyúk
(2)
uborka
(1)
újév
(1)
ünnep
(2)
vaj
(1)
vaníliakrém
(4)
videó
(1)
virsli
(1)
vöröshagyma
(1)
zöldbab
(3)
zöldség
(3)
zőldség
(2)
zsír
(1)
zsömle
(2)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Tedd közzé te is véleményedet!