Ételek cimkéi

alma (4) apró (1) bab (1) barack (1) bejgli (1) brokkoli (1) burgonya (17) citrom (6) cukor (2) cseresznye (1) csiga (1) csirke (2) csirkehús (3) csokoládé (6) csokoládé kinder (1) daganat (1) darálthús (4) derelye (1) desszert (1) diabetikus (1) diétás (1) dió (11) dísz (1) ecet (1) édesség (34) egészség (1) előétel (1) fagylalt (2) fahéj (2) fánk (2) felfújt (1) felvágott (1) fokhagyma (1) fortélyok (1) főétel (26) főzelék (4) főzés (1) füge (1) galamb (1) galuska (2) gesztenye (1) gomba (2) gombóc (7) gríz (1) gulyás (1) gyógyítás (1) gyömölcs (1) hal (1) hamburger zsömle (2) Házi praktikák ötletek (2) hús (7) húsgombóc (1) húsvét (4) joghurt (1) juhtúró (3) kakaó (4) kalóriaszegény (1) kapor (2) káposzta (3) karalábé (1) karamell (1) karfiol (2) kecske (2) kecskepörkölt (1) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (3) keltészta (1) kelttészta (18) kenyér (5) kenyérrevalók (2) kifli (2) kókusz (5) kolbász (3) kombucha (1) Konyhai praktikák ötletek (2) kovászos (1) köret (7) köröm (1) Köszönet nyílvánítás (1) krém (2) krémek (1) krémes (1) krémleves (1) lángos (7) lekvár (10) lekváros (1) lencse (1) leves (22) levesbetét (5) liba (1) linzer (1) lúgosító ételek (1) magok (1) máj (2) májas (1) majonéz (4) mák (6) makaróni (1) mandula (1) marhahús (7) mártás (6) mazsola (1) meggy (8) méz (1) muffin (1) narancs (2) omlós (1) öntet (1) pacal (1) padlizsán (1) palacsinta (4) paprika (3) paradicsom (7) péksütemény (1) pizza (2) pogácsa (4) pörkölt (5) puding (3) pulykahús (2) püré (2) rácsos pite (1) ragu (1) rák (1) rakott palacsinta (1) réteslap (1) ribizli (2) rizs (2) rum (2) sajt (17) saláta (5) sárgabarack (1) sárgarépa (2) savanyúság (1) savbázis egyensúly (1) sertés (8) sodó (1) sonka (2) spenót (1) sütemény (47) süteménydíszítő ötletek (1) szalonna (2) szezámmag (2) szilva (2) szósz (4) tarhonya (1) tárkony (2) tartár (2) tea (1) tej (5) tejföl (11) tejpor (1) tejszín (4) tepertő (1) tészta (21) tibeti kefir gomba (1) tojás (2) torta (1) tök (2) töltött (1) töpörtyű (1) túró (4) tyúk (2) uborka (1) újév (1) ünnep (2) vaj (1) vaníliakrém (4) videó (1) virsli (1) vöröshagyma (1) zöldbab (3) zöldség (3) zőldség (2) zsír (1) zsömle (2)

2010. május 14., péntek

Lepcsánka - Dusa Ági receptje

Hozzávalók: 5 közepes nagyságú nyersburgonya reszelve (nagylukú reszelőn, amin a káposztát reszeljük), 1 tojás, 3-4 evőkanál liszt, Ízlés szerint só, őrölt bors, vegeta, apróra vágott petrezselyem. (utóbbi el is maradhat), olaj a sütéshez
Az anyagokat összekeverjük, és forró olajba kanalanként rakjuk bele a masszát, kicsit kanállal szétterítjük, és mindkét oldalát aranysárgára sütjük. Így finom ropogós lángosokat kapunk, minden főzelékre jó, gyors és olcsó.
Lusta lángos
Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 evőkanál só, 1 doboz tejföl, 3 dkg élesztő, 5 dl tej, 2 evőkanál étolaj.
Elkészítés: Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, majd a hozzávalókkal együtt jól összedolgozzuk. Fél órát kelesztjük, majd sütjük. Csak annyit sütünk, ami éppen elfogy, a maradékot olajozott zacskóba, majd a hűtőbe (nem fagyasztó) tesszük. 1 hétig eláll. Mindig frissen lehet sütni.


A sütés-főzés blogspot az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Tedd közzé te is véleményedet!