Ételek cimkéi

alma (4) apró (1) bab (1) barack (1) bejgli (1) brokkoli (1) burgonya (17) citrom (6) cukor (2) cseresznye (1) csiga (1) csirke (2) csirkehús (3) csokoládé (6) csokoládé kinder (1) daganat (1) darálthús (4) derelye (1) desszert (1) diabetikus (1) diétás (1) dió (11) dísz (1) ecet (1) édesség (34) egészség (1) előétel (1) fagylalt (2) fahéj (2) fánk (2) felfújt (1) felvágott (1) fokhagyma (1) fortélyok (1) főétel (26) főzelék (4) főzés (1) füge (1) galamb (1) galuska (2) gesztenye (1) gomba (2) gombóc (7) gríz (1) gulyás (1) gyógyítás (1) gyömölcs (1) hal (1) hamburger zsömle (2) Házi praktikák ötletek (2) hús (7) húsgombóc (1) húsvét (4) joghurt (1) juhtúró (3) kakaó (4) kalóriaszegény (1) kapor (2) káposzta (3) karalábé (1) karamell (1) karfiol (2) kecske (2) kecskepörkölt (1) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (3) keltészta (1) kelttészta (18) kenyér (5) kenyérrevalók (2) kifli (2) kókusz (5) kolbász (3) kombucha (1) Konyhai praktikák ötletek (2) kovászos (1) köret (7) köröm (1) Köszönet nyílvánítás (1) krém (2) krémek (1) krémes (1) krémleves (1) lángos (7) lekvár (10) lekváros (1) lencse (1) leves (22) levesbetét (5) liba (1) linzer (1) lúgosító ételek (1) magok (1) máj (2) májas (1) majonéz (4) mák (6) makaróni (1) mandula (1) marhahús (7) mártás (6) mazsola (1) meggy (8) méz (1) muffin (1) narancs (2) omlós (1) öntet (1) pacal (1) padlizsán (1) palacsinta (4) paprika (3) paradicsom (7) péksütemény (1) pizza (2) pogácsa (4) pörkölt (5) puding (3) pulykahús (2) püré (2) rácsos pite (1) ragu (1) rák (1) rakott palacsinta (1) réteslap (1) ribizli (2) rizs (2) rum (2) sajt (17) saláta (5) sárgabarack (1) sárgarépa (2) savanyúság (1) savbázis egyensúly (1) sertés (8) sodó (1) sonka (2) spenót (1) sütemény (47) süteménydíszítő ötletek (1) szalonna (2) szezámmag (2) szilva (2) szósz (4) tarhonya (1) tárkony (2) tartár (2) tea (1) tej (5) tejföl (11) tejpor (1) tejszín (4) tepertő (1) tészta (21) tibeti kefir gomba (1) tojás (2) torta (1) tök (2) töltött (1) töpörtyű (1) túró (4) tyúk (2) uborka (1) újév (1) ünnep (2) vaj (1) vaníliakrém (4) videó (1) virsli (1) vöröshagyma (1) zöldbab (3) zöldség (3) zőldség (2) zsír (1) zsömle (2)

2010. május 14., péntek

Mákos & diós rácsos süti - Dusa Ági receptje

Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 tojás sárgája
1 cs. vaníliás cukor
tejföl
baracklekvár
40 dkg mák,v. dió
20 dkg kristály cukor
másfél deci l. tej
1 citrom héja
1 kupica rum
10 dkg mazsola

40 dkg finomlisztet összegyúrunk 20 dkg margarinnal,10 dkg porcukorral,két tojás sárgájával,1 cs. vaníliás cukorral,késhegynyi sóval. Annyi tejfölt,vagy vizet dolgozunk bele,hogy rugalmas tésztát kapjunk,és legalább egy órára,de még jobb,ha egy éjszakára a hűtőszekrénybe rakjuk. Ezután a tészta kétharmad részét kinyújtjuk,kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit,és baracklekvárral megkenjük.
40 dkg darált mákot, v. diót másfél deci,20 dkg cukorral édesített tejben felfőzzük,majd a tűzről levéve, belereszelünk citromhéjat,és kikeverjük egy kupica rummal meg annyi barackízzel,hogy nem túl puha krémet kapjunk. Hozzáadunk 10 dkg alaposan megmosott mazsolát,és a tésztalapra kenjük. A maradék tésztából rácsokat sodrunk a tetejére,és tojásfehérjével megkenjük. A forró sütőben addig sütjük,amíg a teteje szépen megpirult. A tepsibe hagyjuk kihűlni,majd 3×3 centis kockákra vágva rakjuk a tálcára. A tetejét megszórhatjuk vaníliás porcukorral,de anélkül is finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Tedd közzé te is véleményedet!