Ételek cimkéi

alma (4) apró (1) bab (1) barack (1) bejgli (1) brokkoli (1) burgonya (17) citrom (6) cukor (2) cseresznye (1) csiga (1) csirke (2) csirkehús (3) csokoládé (6) csokoládé kinder (1) daganat (1) darálthús (4) derelye (1) desszert (1) diabetikus (1) diétás (1) dió (11) dísz (1) ecet (1) édesség (34) egészség (1) előétel (1) fagylalt (2) fahéj (2) fánk (2) felfújt (1) felvágott (1) fokhagyma (1) fortélyok (1) főétel (26) főzelék (4) főzés (1) füge (1) galamb (1) galuska (2) gesztenye (1) gomba (2) gombóc (7) gríz (1) gulyás (1) gyógyítás (1) gyömölcs (1) hal (1) hamburger zsömle (2) Házi praktikák ötletek (2) hús (7) húsgombóc (1) húsvét (4) joghurt (1) juhtúró (3) kakaó (4) kalóriaszegény (1) kapor (2) káposzta (3) karalábé (1) karamell (1) karfiol (2) kecske (2) kecskepörkölt (1) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (3) keltészta (1) kelttészta (18) kenyér (5) kenyérrevalók (2) kifli (2) kókusz (5) kolbász (3) kombucha (1) Konyhai praktikák ötletek (2) kovászos (1) köret (7) köröm (1) Köszönet nyílvánítás (1) krém (2) krémek (1) krémes (1) krémleves (1) lángos (7) lekvár (10) lekváros (1) lencse (1) leves (22) levesbetét (5) liba (1) linzer (1) lúgosító ételek (1) magok (1) máj (2) májas (1) majonéz (4) mák (6) makaróni (1) mandula (1) marhahús (7) mártás (6) mazsola (1) meggy (8) méz (1) muffin (1) narancs (2) omlós (1) öntet (1) pacal (1) padlizsán (1) palacsinta (4) paprika (3) paradicsom (7) péksütemény (1) pizza (2) pogácsa (4) pörkölt (5) puding (3) pulykahús (2) püré (2) rácsos pite (1) ragu (1) rák (1) rakott palacsinta (1) réteslap (1) ribizli (2) rizs (2) rum (2) sajt (17) saláta (5) sárgabarack (1) sárgarépa (2) savanyúság (1) savbázis egyensúly (1) sertés (8) sodó (1) sonka (2) spenót (1) sütemény (47) süteménydíszítő ötletek (1) szalonna (2) szezámmag (2) szilva (2) szósz (4) tarhonya (1) tárkony (2) tartár (2) tea (1) tej (5) tejföl (11) tejpor (1) tejszín (4) tepertő (1) tészta (21) tibeti kefir gomba (1) tojás (2) torta (1) tök (2) töltött (1) töpörtyű (1) túró (4) tyúk (2) uborka (1) újév (1) ünnep (2) vaj (1) vaníliakrém (4) videó (1) virsli (1) vöröshagyma (1) zöldbab (3) zöldség (3) zőldség (2) zsír (1) zsömle (2)

2010. február 13., szombat

Mogyorós mandulás süti

Hozzávalók:
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
8 dkg cukor
1 csipetnyi só
15 dkg vaj
1 tojás sárgája


Töltelékhez:
10 dkg cukor
10 dkg vaj
1 csipetnyi só
2 evőkanál méz
20 dkg mogyoró
20 dkg mandula
4 evőkanál lekvár
1 csomag marcipán


Tetejére:
20 dkg tortabevonó csokoládé

Elkészítés:
A hozzávalókat szép sima tésztává állítjuk össze, kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 30 percre hűtőben hűtjük.
Közben megcsináljuk a tölteléket. A 4 evőkanál vizet, cukorral, vajjal, sóval, és a mézzel felforraljuk, majd belekeverjük a durvára darált mogyorót, mandulát, majd hagyjuk kihülni.
A lekvárt egyenletesen a tésztára kenjük, és vékony rétegű kinyujtott marcipánnal befedjük.
Több helyen megszurkáljuk a rétegezett tésztát egy villával, majd ráönthetjük az előbb elkészített mogyorós, mandulás masszát egyenletesen elsimítjuk, és a 180 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
Még langyosan tetszés szerint felvágjuk, és ha teljesen kihűlt az egyik felét olvasztott tortabevonó csokoládéba  mártjuk, majd hagyjuk dermedni.

Jó étvágyat!
                                 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Tedd közzé te is véleményedet!