Ételek cimkéi

alma (4) apró (1) bab (1) barack (1) bejgli (1) brokkoli (1) burgonya (17) citrom (6) cukor (2) cseresznye (1) csiga (1) csirke (2) csirkehús (3) csokoládé (6) csokoládé kinder (1) daganat (1) darálthús (4) derelye (1) desszert (1) diabetikus (1) diétás (1) dió (11) dísz (1) ecet (1) édesség (34) egészség (1) előétel (1) fagylalt (2) fahéj (2) fánk (2) felfújt (1) felvágott (1) fokhagyma (1) fortélyok (1) főétel (26) főzelék (4) főzés (1) füge (1) galamb (1) galuska (2) gesztenye (1) gomba (2) gombóc (7) gríz (1) gulyás (1) gyógyítás (1) gyömölcs (1) hal (1) hamburger zsömle (2) Házi praktikák ötletek (2) hús (7) húsgombóc (1) húsvét (4) joghurt (1) juhtúró (3) kakaó (4) kalóriaszegény (1) kapor (2) káposzta (3) karalábé (1) karamell (1) karfiol (2) kecske (2) kecskepörkölt (1) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (3) keltészta (1) kelttészta (18) kenyér (5) kenyérrevalók (2) kifli (2) kókusz (5) kolbász (3) kombucha (1) Konyhai praktikák ötletek (2) kovászos (1) köret (7) köröm (1) Köszönet nyílvánítás (1) krém (2) krémek (1) krémes (1) krémleves (1) lángos (7) lekvár (10) lekváros (1) lencse (1) leves (22) levesbetét (5) liba (1) linzer (1) lúgosító ételek (1) magok (1) máj (2) májas (1) majonéz (4) mák (6) makaróni (1) mandula (1) marhahús (7) mártás (6) mazsola (1) meggy (8) méz (1) muffin (1) narancs (2) omlós (1) öntet (1) pacal (1) padlizsán (1) palacsinta (4) paprika (3) paradicsom (7) péksütemény (1) pizza (2) pogácsa (4) pörkölt (5) puding (3) pulykahús (2) püré (2) rácsos pite (1) ragu (1) rák (1) rakott palacsinta (1) réteslap (1) ribizli (2) rizs (2) rum (2) sajt (17) saláta (5) sárgabarack (1) sárgarépa (2) savanyúság (1) savbázis egyensúly (1) sertés (8) sodó (1) sonka (2) spenót (1) sütemény (47) süteménydíszítő ötletek (1) szalonna (2) szezámmag (2) szilva (2) szósz (4) tarhonya (1) tárkony (2) tartár (2) tea (1) tej (5) tejföl (11) tejpor (1) tejszín (4) tepertő (1) tészta (21) tibeti kefir gomba (1) tojás (2) torta (1) tök (2) töltött (1) töpörtyű (1) túró (4) tyúk (2) uborka (1) újév (1) ünnep (2) vaj (1) vaníliakrém (4) videó (1) virsli (1) vöröshagyma (1) zöldbab (3) zöldség (3) zőldség (2) zsír (1) zsömle (2)

2010. február 13., szombat

Narancskrémes süti

Hozzávalók:
45 dkg liszt
20 dkg vaj
40 dkg porcukor
2 tojás
17 dkg tejcsokoládé
1 teáskanál narancslé
1 teáskanál reszelt narancshéj


Kenéshez:
1 evőkanál liszt
fél teáskanál só


Mázhoz:
20 dkg porcukor
10 dkg krémsajt
1 teáskanál reszelt narancshéj
2 teáskanál narancslé


Elkészítés:

Összekeverjük az alaposan át szitál lisztet, a megszitált porcukrot, puha vajat.
A tojásokat egyenként felverjük, majd hozzáadjuk az 1 kávéskanál narancs héját, és az 1 kávéskanál narancs levét és a lisztes elegyhez keverjük a megolvasztott csokoládéval együtt.
A tepsinket kibéleljük sütőpapírral és lisztet és sót szórunk rá a kenésben megadott mennyiséggel.
A tésztát halmokba kanalazzuk, úgy hogy egymástól lehetőleg 5 cm-re legyenek.
12-15 perc alatt megsütjük az előmelegített sütőben, melyet 180°C-ra melegítettünk
Hagyjuk kihülni.
Ezalatt összekeverjük a a 20 dkg porcukrot és a puha 10 dkg krémsajtot, hozzáöntjük a 2 teáskanál narancs levét és az 1 teáskanál narancs héját.
Miután kihűlt a sütink megkenjük  mázzal  a tetejét, és még díszíthetjük a narancsok héjával vékony csíkokra vágva.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Tedd közzé te is véleményedet!